Kalėjimų sistemą sudrebinusi Rasa Kazėnienė kopia karjeros laiptais – užims svarbų postą

„Turiu daug idėjų“, – penktadienį po pergalės konkurse į Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojo postą, ištarė kalėjimų sistemą sudrebinusi 35 metų Rasa Kazėnienė. Nugalėtoją pripažino iš septynių žmonių susidedanti Kalėjimų departamento komisija.

R.Kazėnienė penktadienį tapo Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotoja.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
R.Kazėnienė penktadienį tapo Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotoja.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
R.Kazėnienė penktadienį tapo Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotoja.<br> M.Patašiaus nuotr.
R.Kazėnienė penktadienį tapo Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotoja.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 22, 2019, 1:51 PM, atnaujinta Mar 25, 2019, 11:33 AM

Paviešinusi neskaidrių konkursų virtuvę įkalinimo įstaigose, nuolatinius nugalėtojus, jų ryšius, gerokai permokamas sumas R.Kazėnienė sulaukė stipraus puolimo, grasinimų – jai mėginta pakenkti darbovietėje, o teismuose teko gintis nuo susierzinusių verslininkų ieškinių.

Tai jau antroji R.Kazėnienės pergalė šią savaitę – antradienį ji laimėjo bylą prieš bendrovę „Niklita“ ir jos savininką Valdą Kuktą, inicijavusį ieškinį dėl garbės ir orumo gynimo, dalykinės reputacijos tariamo pažeidimo. Kauno apylinkės teismas atmetė verslininkų ieškinį, o R.Kazėnienės paskelbtus faktus pripažino pagrįstais.

– Kauno tardymo izoliatoriuje anksčiau dirbote vyriausiąja buhaltere, vadovavote Resocializacijos skyriui. Kokias sritis kuruosite, tapusi šos įstaigos direktoriaus pavaduotoja? – naujienų portalas lrytas.lt pasiteiravo R.Kazėnienės.

– Mano kuruojamos sritys – turto, finansų, personalo valdymas, veiklos organizavimas.

– Kokius pokyčius planuojate įstaigoje? Kokie bus jūsų artimiausi žingsniai?

– Įvykus reorganizacijai, iš darbo išėjusius žmones norime pakeisti kompetentingais, inovatyviais, idėjų nestokojančiais specialistais, kurie įpūs naujų vėjų į stagnacinę biudžetinės įstaigos veiklą.

Antras žingsnis – sieksime energetinio efektyvumo, kad naudojantis visomis turimomis priemonėmis būtų sutaupytos elektros, šildymo išlaidos.

Taip pat reikia skaidrinti ir tinkamai suvaldyti savo turtą, nereikalingus dalykus perleisti Turto bankui, nesilaikyti įsikibus balasto, kurio išlaikymui be reikalo leidžiami pinigai.

Labai norėčiau pakeisti žmogiškųjų išteklių valdymo strategiją, kuri iki šiol veikė tik kaip teorinis dokumentas – kitaip sakant, darbštūs, iniciatyvūs, atsakingi žmonės turi būti pastebėti, įvertinti, sulaukti paskatinimo. Naujosios vadybos standartus reikėtų pritaikyti ir valstybiniame sektoriuje.

Turiu nemažai idėjų, kurias, tikiuosi, pavyks įgyvendinti.

– Ar sunkios buvo penktadienį įvykusio konkurso užduotys?

– Šiek tiek jaudinausi, negaliu slėpti. Bet konkurso metu nebuvo sunkiau nei ankstesnėje veikloje. Pravertė ir darbo patirtis, įgytos žinios, pasitikėjimas savo jėgomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.