R. Karoblis: „Rusijos ir Baltarusijos integracija karinėje srityje nekelia jokių abejonių“

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis sako, kad jei Rusija Baltarusijoje dislokuotų karines pajėgas ir šioje Lietuvai kaimyninėje valstybėje steigtų naujas karines bazes, saugumo situacija regione stipriai susikomplikuotų. 

 Pasak ministro R.Karoblio, Maskva deda nemažai pastangų, kad tokios bazės ilgainiui atsirastų. <br> M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
 Pasak ministro R.Karoblio, Maskva deda nemažai pastangų, kad tokios bazės ilgainiui atsirastų. <br> M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2019, 12:36 PM

„Esant Rusijos karinėms pajėgoms Baltarusijoje saugumo situacija tikrai susikomplikuotų“, - penktadienį žurnalistams sakė R. Karoblis. 

Pasak jo, Maskva deda nemažai pastangų, kad tokios bazės ilgainiui atsirastų. 

„Rusijos ir Baltarusijos integracija karinėje srityje nekelia jokių abejonių. Būtent kariuomenių vadovybių srityje integracija yra aiški. Žinoma, kol kas karinių bazių, išskyrus bazes, kurios buvo nuo senų laikų, nėra. Bet vėlgi yra stipriai dirbama dėl galimybių, kad jos atsirastų“, - sakė R. Karoblis ir tvirtino, kad bendra situacija, žvelgiant į Rusijos ir Baltarusijos karinį bendradarbiavimą kelią nerimą. 

Pasak ministro, jei žiūrėtume iš Baltarusijos pusės, Rusijos karinės pajėgos priartėtų ir todėl reikėtų imtis papildomų procedūrų. Lenkijai taip pat reikėtų papildomų pajėgumų, tai būtų ir kaštai, ir iššūkiai tiek Lenkijai, tiek mums. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.