S. Skvernelis aplinkos ministro kandidatūrą žada pateikti po STT atsakymo

Premjero tvirtinimu, laukiama Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atsakymo dėl kandidato tinkamumo užimti ministro pareigas.

S. Skvernelis aplinkos ministro kandidatūrą žada pateikti po STT atsakymo.<br>M.Patašiaus nuotr.
S. Skvernelis aplinkos ministro kandidatūrą žada pateikti po STT atsakymo.<br>M.Patašiaus nuotr.
S. Skvernelis aplinkos ministro kandidatūrą žada pateikti po STT atsakymo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S. Skvernelis aplinkos ministro kandidatūrą žada pateikti po STT atsakymo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-03-25 11:50

„Kai tik tai bus atsakymas iš STT, tada ir pus padarytas teikimas (prezidentei. – ELTA)“, – pirmadienį teigė S. Skvernelis.

Anksčiau žurnalistams Seime premjeras teigė, kad pasitiki K. Mažeika, nes „tai žmogus, kuris nuo pirmos minutės dirbs rezultatyviai“.

„Yra tokia galimybė ir sutarimas, frakcijos sprendimas ir būtent tokio žmogaus reikia, kuriam nereikėtų nė vienos dienos galvoti, į kokią ministeriją jis atėjo, kokie iššūkiai laukia“, – teigė S. Skvernelis.

„Reikia žmogaus, kuris likus keturiems mėnesiams iki Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo jau nuo pirmos minutės galėtų rezultatyviai dirbti“, – Seime kalbėjo premjeras.

Aplinkos ministerija vadovo neturi jau nuo gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą.

S. Skvernelis į laisvą aplinkos ministro vadovo vietą siūlė „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, tačiau ją prezidentė Dalia Grybauskaitė atmetė argumentuodama tuo, kad kandidatei trūksta patirties ir kompetencijų.

Premjeras S. Skvernelis aštriai sureagavo į tokį prezidentės sprendimą, nes, pasak jo, prezidentė atmetė jau suderintą kandidatūrą. Tačiau, Prezidentūros teigimu, prezidentė nedavė jokių pažadų, kad I. Gudžiūnaitės kandidatūrai bus pritarta. Prezidentūra pabrėžė, kad D. Grybauskaitės sprendimą lėmė tai, jog susitikime I. Gudžiūnaitė neparodė vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių.

Aplinkos ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.