A. Vaitkaus atsakas R. Masiuliui: „Esu nušalintas neteisėtai“

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis pirmadienį iš pareigų nusprendė atleisti Klaipėdos jūrų uosto vadovą Arvydą Vaitkų. Pastarasis sprendimą vadino „politizuotu“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis antradienį pranešė, kad A.Vaitkus dėl šio sprendimo kreipsis į teismą.

A. Vaitkaus atsakas R. Masiuliui: „Esu nušalintas neteisėtai“.<br>Lrytas.lt koliažas
A. Vaitkaus atsakas R. Masiuliui: „Esu nušalintas neteisėtai“.<br>Lrytas.lt koliažas
Arvydas Vaitkus.<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Vaitkus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 26, 2019, 1:20 PM, atnaujinta Mar 26, 2019, 1:45 PM

Antradienį į savo jau buvusių darbovietę atvykęs A.Vaitkus žurnalistams pakomentavo ministro sprendimą.

„Į darbo pabaigą gavau pirmąjį ministro įsakymą apie premijavimą, po poros minučių – į sistemą įkrito dokumentas dėl nušalinimo nuo pareigų. Koks gali būti jausmas, kai šitoje srityje dirbi beveik 20 metų, ir negaudamas motyvų nušalinimo, išskyrus pamąstymus ir nuomones, apie galimai, matomai esamus interesų konfliktus. Uostas yra didžiausia įmonė, kuri dirba tampriai su verslu, tas santykis nėra įmanomas kitoks“, – žurnalistams Klaipėdoje sakė A.Vaitkus.

Jis sakė, kad nesupranta už ką buvo nušalintas nuo pareigų.

„Dar (į teismą, aut. p.) nesikreipiau, bet rengiuosi tam teisminiam procesui. Nes yra klausimas dėl mano reputacijos, nesijaučiu padaręs nieko blogo, skaitau, kad esu nušalintas neteisėtai“, – kalbėjo A.Vaitkus.

Jis patvirtino, kad su ministru kalbėjosi apie situaciją dar prieš nušalinimą.

„Su ministru buvo ne kartą kalbama, aš ministrą nuolat patikindavau, kad mes turime bendravimą su verslu, kuris yra neišvengiamas“, – pabrėžė jis.

„Pasiūlymų mano didžiai nuostabai yra ne vienas. Šiandien reikia perduoti darbus, įmonė negali sustoti, jokiu būdu, tai yra labai svarbi įmonė Lietuvos ekonomikai. Todėl šiandien labiau rūpi, kad nesustotų ir dirbtų savo ritmu“, – teigė jis.

Jis priminė, kad penktadienį vykęs uosto valdybos posėdis jam iškėlė ne vieną klausimą.

„Buvo valdybos posėdis penktadienį, įdomus faktas, kad buvo net trys auditai, nei vienas auditas nepareiškė nei mažiausios pastabos dėl mūsų veiklos, aš išgirdau pagiriamąjį pasisakymą. Praeitų metų rezultatai, kurie kyla visus 6 metus iš eilės proporcingai,d ar nėra buvę uosto istorijoje. Praeitų metų rezultatai yra patys geriausi uosto istorijoje“, – veiklos rezultatus komentavo A.Vaitkus.

Jis pabrėžė, kad iš valdybos posėdžio salės buvo išprašytas, jis išsakytų argumentų negirdėjo.

„Nusišalinus nuo visos Lietuvos galėtum dirbti ir gyventi ramiau“, – ironizavo A.Vaitkus.

A.Vaitkus sakė, kad nieko negirdėjo apie jo kėdės ruošimą kitam kandidatui. 

„Aš nesiremiu jokiomis teorijomis ir pasvarstymais, gyvenimas viskas parodys. Manau, kad sprendimas yra politizuotas. Nes jei būtų konkretus sprendimas ar priežastis, ji galėjo būti nurodyta ministro įsakyme, bet jos aš neradau“, – situaciją aiškino jau buvęs Klaipėdos jūrų uosto vadovas.

A.Vaitkus sakė, kad ne kartą paskutinėmis dienomis kalbėjo ir su valstiečių lyderiu Ramūnu Karbauskiu ir premjeru Sauliumi Skverneliu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.