R. Masiulis apie R. Karbauskio reakciją į A. Vaitkaus atleidimą: tikiu, kad saldu nebus

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis antradienį „Žinių radijuje“ teigė, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) vadovą Arvydą Vaitkų iš pareigų atleido ne dėl jo praeities pasiekimų, o dėl negalėjimo vykdyti savo pareigų ateityje.

Rokas Masiulis<br>T.Bauro nuotr.
Rokas Masiulis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Žinių radijas“

Mar 26, 2019, 8:37 AM, atnaujinta Mar 26, 2019, 12:28 PM

R.Masiulis taip pat pridūrė, kad politikoje yra ne pirmus metus ir nėra naivus, tad žino, kad už tokį sprendimą valdančiosios daugumos sprendimu gali prarasti ir savo postą, tad „saldu tikrai nebus“.

Perspėjo iš anksto

Pirmadienį Susisiekimo ministerijos vadovas R.Masiulis pranešė, kad A.Vaitkui atšaukus savo nusišalinimą nuo sprendimų, susijusių su valstiečių rinkimų kampaniją Klaipėdoje rėmusių verslininkų įmonėmis, jis yra atleidžiamas iš generalinio uosto direktoriaus pareigų, kurias A.Vaitkus užėmė pastaruosius šešerius metus.

Nors tokiu sprendimu suskubo pasipiktinti valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis bei parlamentarė Agnė Širinskienė, premjeras S.Skvernelis į situaciją antradienio rytą LRT radijuje reagavo ramiai ir patikino, kad apie A.Vaitkaus atleidimą R.Masiulis jį buvo perspėjęs iš anksto.

Premjeras kalbėjo, kad susisiekimo ministras privalės paaiškinti konkrečias priežastis, kodėl esą puikius rezultatus demonstravęs uosto vadovas buvo atleistas iš pareigų, tačiau patikino, kad R.Masiulio vieta Vyriausybėje dėl to nekliba.

Susisiekimo ministras antradienį „Žinių radijuje“ teigė, kad jo santykiai su A.Vaitkumi visada buvo geri, tačiau interesų konfliktas prasidėjo prieš savivaldos rinkimus, kuomet Klaipėdos uosto verslininkai nusprendė paremti rinkimuose valstiečius ir jų keliamą merą A.Vaitkų bei skirti pinigų jo rinkimų kampanijai.

Tuomet, ministro teigimi, A.Vaitkų parėmę verslininkai atsirado ir jo rinkimų sąraše, tad čia įsižiebė interesų konfliktas. R.Masiulis teigė sakęs uosto vadovui, kad tokiu būdu jis negalės išvengti konfliktų ir turi grąžinti verslininkams jų pinigus bei išbraukti juos iš rinkimų sąrašo.

„Ponas Vaitkus žinojo situaciją ir ji brendo senokai. Akivaizdu, kad jeigu tu esi viename politiniame sąraše su įmonėmis ir tave sieja verslai, tu jų kontroliuoti negalėsi. Objektyviai nebus galima prižiūrėti ir konkurentų.

Mano nuomone, tai objektyvus sprendimas, priimtas remiantis aukštais valdymo ir reguliavimo standartais“, – kalbėjo ministras.

Supranta sprendimo kainą

R.Masiulis paneigė kalbas, kad šį sprendimą jis priėmė spaudžiamas liberalų ar konservatorių partijų. Jis taip pat pridūrė, kad uosto vadovas iš tiesų dirbo gerai, tačiau jis buvo atleistas iš pareigų ne dėl praeities nuopelnų, o dėl sunkumų vykdyti savo pareigas ateityje.

Kalbėdamas apie R.Karbauskio bei A.Širinskienės reakciją į A.Vaitkaus atleidimą, R.Masiulis sakė suprantantis, kad tai gali jam kainuoti postą.

„Premjeras santūriai išklausė, bet aš politikoje ne pirmus metus ir puikiai suprantu situaciją. Ponas Vaitkus dalyvavo rinkimų kovoje su valdančiąja partija ir ji turi lemiamą balsą dėl ministrų skyrimo ir atleidimo. Nereikia būti naiviam ir reikia pačia suprasti, kokioje situacijoje galiu atsidurti“, – teigė R.Masiulis.

Šių metų kovo 7-15 dienomis atlikta „Vilmorus“ apklausa parodė, kad R.Masiulis yra antras tarp palankiausiai vertinamų ministrų, o jį lenkia tik Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Susisiekimo ministrą palankiai vertina beveik 45 proc. apklaustųjų ir tai yra devintoji vieta tarp apskritai geriausiai vertinamų politikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.