R. Karbauskis užsiminė, kad interesų konfliktą gali turėti ir pats R. Masiulis

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė, kad Klaipėdos jūrų uosto vadovą Arvydą Vaitkų atleidęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis pats turėtų pagalvoti apie galimą jo interesų konfliktą.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.  <br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.  <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-27 08:38, atnaujinta 2019-03-27 08:40

„Aš suprantu, ką ministras turi galvoje, bet pats ministras turi interesų konfliktą su savo broliu (TELE2 vadovu Petru Masiuliu, aut. p.), kuris dirba mobiliuose tinkluose. Jis turi nusišalinti, kai sprendžiami tokie klausimai. Uosto vadovas deklaravo savo naują statusą, kaip savivaldybės tarybos nario, tame tarpe ir su verslininkais, kurie tapo tarybos nariais. Mes visada deklaruojame privačius ir viešuosius interesus. Man čia pirmą kartą žinoma, kad atleidžiama dėl galimo interesų konflikto“, – situaciją komentavo R.Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad A.Vaitkus, rodydamas geriausius uosto veiklos rezultatus, galėjo tęsti darbus, nusišalindamas nuo klausimų, kada interesų konfliktas gali kilti.

R.Karbauskiui pro ausys nepraslydo ir pirmadienį ministro R.Masiulio išsakytas teiginys, kad A.Vaitkaus atleidimas gali kainuoti postą ir jam.

„Bet mes niekada nesame kėlę tokio klausimo, kaip apie nepasitikėjimą ministru. Mes jau kelinti metai šnekamės apie problemas, kurios kyla jo kuruojamoje sferoje: žvyrkelių asfaltavimas, kelių priežiūra, pašo veikla“, – kalbėjo valstiečių lyderis, pridurdamas, kad kai kuriuose srityje situacija yra itin bloga.

„Mes kviečiamės visus ministrus, kuriems turime klausimų, tam ir yra parlamentinė kontrolė. Šitas konkretus ministras R.Masiulis, mes jį kvietėmės bene daugiausiai kartų iš visų ministrų. Žodžiu atsakymai nėra pakankamai aiškūs, todėl rašome juos jau raštu. Bet nesąmonė, kad kyla klausimas dėl nepasitikėjimo“, – Žinių radijo eteryje kalbėjo valstiečių vadovas.

„A.Vaitkaus atleidimas nėra toks klausimas, dėl kurio reiktų atstatydinti ministrą. Daug didesnės yra problemos, kurias minėjau – to sektoriaus veikla. Tai dėl jų galėtų teoriškai, (būti atstatydintas, aut. p.), jei nesusitvarkys“, – prognozavo R.Karbsukis.

Jis pabrėžė, kad valdančiųjų išsakoma kritika gal nėra visa ministrui, bet įmonių vadovams.

R.Karbauskis pabrėžė, kad pats ministras užsiminė, kad šis sprendimas jam gali kainuoti postą, bet valdantieji su šia mintimi nesutinka.

„Įtampos mes nekuriame“, – pabrėžė valstiečių lyderis.

Pirmadienį, tik paskelbus apie A.Vaitkaus patraukimą iš pareigų, R.Karbauskis žiniasklaidai pažėrė ir galimų šio sprendimo priežasčių. Jis tą kartą tikino, kad „gal kažkokiu būdu iki ministro dasibeldė liberalai su konservatoriais, arba yra kažkokie interesai, kurie labai greitai pasimatys. Netikiu, kad šis klausimas yra be šių dviejų priežasčių“, – teigė R. Karbauskis.

R.Karbauskis, komentuodamas savo pirminę reakciją dėl konservatorių ar liberalų įtakos, sakė, kad tiesa paaiškės ateityje, kai bus paskirtas naujas uosto vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.