R. Valatka apie K. Mažeiką: jis tik kaimo daktaras, gydantis naminius gyvūnėlius

„Aplinkos ministerijos metinė apyvarta yra keli šimtai milijonų eurų ir ten eina bičas tiesiai iš kaimo, neturėdamas jokios patirties. Jis veterinarijos gydytojas, tegul ir gydo naminius gyvūnėlius“, – ketvirtadienį Vadovų konferencijoje EBIT apie kandidatą užimti Aplinkos ministerijos vadovo kėdę kalbėjo politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka.

Anot R.Valatkos, pagrindinė šių dienų politikos bėda, kuri neleidžia šaliai pakilti į aukštesnį lygį, yra verslo, intelektualų bei pačių politikų žiūrėjimas skirtingomis kryptimis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Anot R.Valatkos, pagrindinė šių dienų politikos bėda, kuri neleidžia šaliai pakilti į aukštesnį lygį, yra verslo, intelektualų bei pačių politikų žiūrėjimas skirtingomis kryptimis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2019, 12:37 PM

Anot jo, pagrindinė šių dienų politikos bėda, kuri neleidžia šaliai pakilti į aukštesnį lygį, yra verslo, intelektualų bei pačių politikų žiūrėjimas skirtingomis kryptimis.

„Ne verslininkai turi eiti į politiką. Taip, kaip eina Ramūnas Karbauskis ar Visvaldas Matijošaitis, tai yra oligarchinis ėjimas, kuris būdingas Lotynų Amerikai, o ne Vakarų Europai, kuriai mes priklausome“, – sakė R.Valatka.

Apžvalgininkas kalbėjo, kad dabar politikai nebebijo nieko – nei žmonių, nei verslo, nei Dievo – nes yra pasikeitęs partijų finansavimas. Kai partijas pradėjo finansuoti valstybė, o ne verslas, jo teigimu, išnyko dialogas ir politikai gali daryti, ką tik įsigeidžia, nes jie vis tiek pasiima iš mūsų pinigus.

„O tas bendravimas verslo ir politikos nuėjo po kilimėliu, matėme 106 tūkst. eurų dėžutės atvejį, kuris tai įrodo, ir tų dėžučių turbūt yra ir daugiau. Mes einame į skirtingas puses vietoj to, kad sutelktume savo menkas intelektines jėgas, kurių Lietuvoje ir taip mažai turime“, – aiškino politikos apžvalgininkas.

Jo teigimu, tokia situacija kenkia ne verslui, o patiems žmonėms, nes verslininkai iš prigimties yra grobuonys ir jie išgyvens bet kokiomis sąlygomis. „Bet ar išgyvens avys, neįtraukiamos vilkų į sistemą, tai yra kitas klausimas“, – pridūrė jis.

R.Valatka įgėlė ir premjerui Sauliui Skverneliui, pavadindamas jį žodžio žmogumi, kuris nesilaiko žodžio. „Jo aplinkoje mes matome daug rusiškai besikeikiančių policininkų, daug trintukų karjeristų ir vieną verksnį“, – vardijo politikos apžvalgininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.