VRK panaikino mandatus 15-ai į naujas savivaldybių tarybas išrinktų politikų

Į naujas savivaldybių tarybas išrinkti politikai jau atsisako mandatų. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį panaikino mandatus 15-ai į savivaldybių tarybas išrinktų kandidatų jų pačių prašymu.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį panaikino mandatus 15-ai į savivaldybių tarybas išrinktų kandidatų jų pačių prašymu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį panaikino mandatus 15-ai į savivaldybių tarybas išrinktų kandidatų jų pačių prašymu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2019, 9:55 AM, atnaujinta Mar 28, 2019, 9:56 AM

Komisija taip pat pripažino įgaliojimus žemiau sąrašuose likusiems kandidatams.

VRK Rinkimų organizavimo skyriaus vedėja Reda Daniškevičiūtė sakė, kad trys politikai mandatų atsisakė dėl asmeninių priežasčių, o likę – dėl su tarybos nario postu nesuderinamų pareigų.

Naujų pareigų savivaldoje atsisakė trys Seimo nariai: Povilas Urbšys, Kęstutis Mažeika ir Valerijus Simulikas.

Nors buvo išrinkti, tarybose taip pat nebedirbs Akmenės rajone išrinkta socialdemokratė Aromeda Laucienė, Alytaus rajone – konservatorius Kęstutis Tumynas, Kėdainių rajone – liberalas Kastytis Kundrotas, Kupiškio rajone – valstietis Leonas Apšega.

Mandato atsisakė Lazdijų rajono konservatorė Vaida Gazdziauskienė, Pakruojo rajono socialdemokratė Aušra Dvelienė, Rietavo liberalas Vytautas Dičiūnas, Šilalės rajono konservatorius Kęstutis Ačas, taip pat šio rajono konservatorė Loreta Petkuvienė.

Du išrinkti politikai taryboje nedirbs ir Trakų rajone – liberalai Darius Kvedaravičius ir Vytas Rukšėnas. Mandato atsisakė ir Utenos rajono socialdemokratė Zita Ringelevičienė.

Šilalės rajono savivaldybėje dviem išrinktiems nariams atsisakius mandato, jo imti nenori ir žemiau brūkšnio likę kandidatai. Tad prie nenorinčiųjų eiti į tarybą prisideda dar du vietos politikai – konservatoriai Regina Audinytė ir Irmina Kėblienė.

Mandato dėl nesuderinamų pareigų atsisakantys išrinkti tarybos nariai ar juos kėlusios partijos, komitetai praras rinkimų užstatą. Nesuderinamas pareigas einantiems kandidatams užstatas siekia 9 tūkst. eurų.

Savivaldos rinkimai įvyko kovo 3 dieną. Naujos kadencijos savivaldybės tarybos pradės dirbti balandžio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.