Po E. Gentvilo kritikos P. Auštrevičiui - kalbos apie intrigas ir melą

Po Petro Auštrevičiaus nesėkmės renkant parašus prezidento rinkimų kampanijai nerimsta aistros Liberalų sąjūdyje.

 P.Auštrevičiui nepavyko surinkti 20 tūkst. parašų.<br> T.Bauro nuotr.
 P.Auštrevičiui nepavyko surinkti 20 tūkst. parašų.<br> T.Bauro nuotr.
 E.Gentvilas negailėjo partijos kolegos.
 E.Gentvilas negailėjo partijos kolegos.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2019, 3:34 PM

Penktadienį partijos vedlys Eugenijus Gentvilas nepagailėjo karčių žodžių jų pasirinktam kandidatui, sukilo P.Auštrevičiaus bendražygiai.

Jo komandos nariai – Renatas Juška ir štabo vadovė Laura Tatarėlytė – netruko sureaguoti ir savo asmeninėse paskyrose „Facebook“ tinkle pažerdami kritikos partijos vadovybei.

Pateikiame netaisytas R.Juškos ir L.Tatarėlytės žinutes:

„Esu Petro Auštrevičiaus komandos narys. Taip, mes nesurinkome tų parašų. Taip, galėjome surinkti – net ir be partijos paramos.

Pritrūko patirties, nes visi Petro štabe tą darėme pirmąkart – įskaitant ir patį Petrą. Pritrūko finansinių resursų, nes partija tam neskyrė nei cento, tik žadėjo ir žadėjo – bus tada tada tada. Pritrūko aiškiai ištransliuotos žinios, ko mes su šiais rinkimais siekėme (tikrai nesiekėme nugalėti – apie tai rašiau šios savaitės pirmadienį).

Kaip ir sakiau, apie savo teigiamas ir neigiamas patirtis parašyti bus tinkamesnė proga ir formatas.

Bet tuo tarpu noriu padaryti štai ką. Noriu pasakyti, kad Petro komanda yra gyva ir ji viską girdi, fiksuoja ir mokosi. Mokosi gyvenimiškų pamokų, nes net ir aš, daug kartų gyvenime muštas, nebuvau dar sutikęs tokio žmogaus (jo pavardės neminėsiu dėl laiko stokos), kuris būtų toks intrigantas ir melagis.

Nematė ir Laura Tatarėlytė, mūsų štabo vadovė. Todėl suprantu, kaip jai dabar sunku. Laura yra dar jaunas žmogus ir aš neleisiu, kad jos jaunystė ir atsidavimas Lietuvai būtų taip dergiami žmogaus, kuris, kaip jau rašiau, vakarykščiame interviu pamelavo šešis kartus, o šiandieniniame – net jau nebeįdomu skaičiuoti. Nes koktu...

Todėl nuo šiol jums visiems teks susitaikyti su tuo, kad „Sex Pistolsgabalą „Liar“ teks klausytis pakankamai dažnai – lygiai kiekvieną kartą, kai tas žmogus, kurio vardo neminėsiu dėl laiko stokos, mums (ir jums visiems) meluos. Geras gabalas, paklausykit. O ypač tekstas – kaip tamtyč rašytas. Gal net ir šio posto herojus paskaitys (siūlau kilti nuo sofos ir susirasti anglų kalbos žodyną).

Žemiau prisegu Lauros laišką Liberalų sąjūdžio valdybos nariams, rašytą kovo 29 d.

***

Mieli Valdybos nariai,

Vakar baigėsi intensyvus prezidentinės rinkimų kampanijos etapas. Nors nedaug pritrūkome, bet vis tik pagal esamą situaciją – su simbolišku biudžetu ir be partijos paramos – pavyko surinkti kur kas daugiau nei galėjome tikėtis.

Kreipiuosi į Jus visus todėl, jog, kaip Petro štabo vadovė, negaliu nesureaguoti į Eugenijaus pasakytus žodžius – skaudu ir nemalonu skaityti tokius viešus ir akivaizdžiai neteisingus teiginius. Asmeniškai apie save ir apie kitus komandos narius.

Eugenijau, po to, kai dar kovo 6 dieną LRLS Centrinio štabo posėdžio metu sakėme, jog su parašais negerai, jog nesusisiekiame su skyriais, jog skyriai neatsako, nei ar renka, nei kiek turi – Jūs vakar spaudai sakote, kad teigėme, jog su parašais „viskas gerai“.

Po to, kai mes jums sakėme, jog partinė komunikacija visiškai netvarkoma, skyriai siunčia pusiau užpildytus lapus paskutinį vakarą (kai buvo paprašyti atsiųsti iki kovo 20 d.), bet Jums nesiėmus jokių veiksmų, mūsų savanoriams paskutinę naktį tenka tvarkyti visą šitą bardaką – Jūs viešai spaudoje kaltinate štabą „nesiorientavimu“ dėl negalėjimo Jums pateikti tikslių skaičių.

Po to, kai visą šitą situaciją Jums dar kartą paskutinio posėdžio metu pristatė Petras, Jus skambučių skyriams ir „pagalbos štabui“ ėmėtės ne anksčiau ir ne vėliau, o kovo 27 d. vakarą, likus mažiau nei parai iki parašų rinkimo pabaigos.

Po to, kai partijos visuotiniame susirinkime demokratiškai išrinktas kandidatas nesulaukia partijos pagalbos ir nesurenka reikiamo skaičiaus balsų – gaila, kad Jūs kaip partijos vadovas neįžvelgiate jokios savo kaltės ir kaltinate tik rinkimų štabą.

Kaip nedalyvaujančiai partijos vidiniame gyvenime ir asmeniniuose nesutarimuose, man liūdna skaityti, jog Jūs savo asmeninėms simpatijoms ir antipatijoms leidžiate meluoti ir viešai šmeižti partijos reikaluose nedalyvaujančius, visas pastangas į kampaniją dedančius ir efektyviai dirbančius žmones.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.