Vilniaus valdžia tualetus nuo baro turės patraukti

Nors Vilniaus apygardos administracinis teismas nutarė, kad valdžios užsispyrimas prie baro įėjimo pastatyti biotualetus yra neteisingas, jie stovi iki šiol.

Baro „Uncle Sam’s Pub“ savininkai neabejoja – tualetai pastatyti dėl valdžiai nepatikusios iškabos. Dabar ji nuimta. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Baro „Uncle Sam’s Pub“ savininkai neabejoja – tualetai pastatyti dėl valdžiai nepatikusios iškabos. Dabar ji nuimta. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Baro „Uncle Sam’s Pub“ savininkai neabejoja – tualetai pastatyti dėl valdžiai nepatikusios iškabos. Dabar ji nuimta dėl renovavimo darbų (nuotr.).<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Baro „Uncle Sam’s Pub“ savininkai neabejoja – tualetai pastatyti dėl valdžiai nepatikusios iškabos. Dabar ji nuimta dėl renovavimo darbų (nuotr.).<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-04-01 20:15

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) nutarė, kad Vilniaus savivaldybės mėginimas užtikrinti viešąją tvarką apstatant barą tualetais – neprotingas. Sprendimas paskelbtas šią savaitę.

Tačiau prie baro biotualetai tebestovi. Gali būti, kad savivaldybė VAAT sprendimą apskųs. Tam ji turi trisdešimt dienų.

Nurodė neužstoti baro

VAAT prieš kelias dienas patenkino bendrovės „Dėdė Semas“ skundą savivaldybei dėl Islandijos gatvėje prieš baro „Uncle Sam’s Pub“ įėjimą pastatytų penkių biotualetų ir įpareigojo juos nukelti iš šios vietos, perstatant taip, kad neužstotų baro, terasos bei įėjimo į jį.

Bendrovė „Dėdė Semas“ prašė teismo pripažinti, kad savivaldybės sprendimas prieš baro „Uncle Sam’s Pub“ įėjimą pastatyti biotualetus yra neteisėtas, nepagrįstas.

VAAT teisėjų kolegija, išnagrinėjusi šį administracinį ginčą, pažymėjo, kad toks viešosios tvarkos užtikrinimo būdas, kai biotualetai pastatomi keli metrai iki maitinimo įstaigos, kenkia ne tiktai įstaigai, bet ir bendram miesto atitinkamos dalies įvaizdžiui, estetiniam vaizdui ir akivaizdžiai nėra suderinamas su teisingu ir protingu viešuoju valdymu.

Nehigieniška aplinka

Kadangi nėra priimto teisės akto, nustatančio, kokiu atstumu biotualetai turėtų būti pastatyti iki maitinimo įstaigų, teismas, vadovaudamasis protingumo principu, padarė išvadą, kad nei 120, nei 204, nei 305 centimetrai nėra tinkamas atstumas nuo maitinimo įstaigos iki biotualetų.

Savivaldybė nepateikė teismui duomenų, dėl kokių priežasčių penkis biotualetus buvo nutarta statyti kelių metrų atstumu, o ne keliais ar keliolika metrų toliau nuo maitinimo įstaigos, kitoje gatvės pusėje.

Teismas pažymėjo, kad baras yra maitinimo įstaiga ir privalo savo lankytojams užtikrinti higienišką aplinką.

Pastatė ir surakino

Baras „Uncle Sam’s Pub“ su savivaldybe jau seniai ginčijasi dėl iškabos.

Šiuo metu ji dėl pastato renovavimo darbų nukabinta ir pakeista laikina.

Gerokai anksčiau bausdama už nepaklusnumą savivaldybė nurodė biotualetus prie baro sustatyti dar praėjusių metų lapkričio 23-iąją.

Kai juos atvežė į Islandijos gatvę, baro „Uncle Sam’s Pub“ darbuotojai manė, kad jie skirti tuomet vykusios karinės technikos parado žiūrovams.

Kitą dieną įvyko paradas, paskui atvažiavo bendrovės „ToiToi“ darbuotojas išvalyti biotualetų. Atlikęs darbą, juos taip ir paliko prie baro durų.

Kad nebaidytų klientų, baro darbuotojai biotualetus pastūmė penkis metrus į terasos galą. Tačiau netrukus atvažiavo bendrovės „Grinda“ darbuotojas ir surakino biotualetus grandine.

Barmenas mėgino darbininko klausti, ką jis daro, bet vyras nelabai turėjo ką atsakyti: „Aš pats nežinau. Man liepė tualetus surakinti į krūvą.“

Iš pradžių savivaldybė žadėjo, kad biotualetai prie baro stovės iki gruodžio 23-iosios, paskui jie buvo apvynioti polietileno plėvele, kad jais nebūtų galimybių naudotis. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.