Bandymas atversti išdraskytos ir 120 tūkst. eurų reikalaujančios šeimos bylą – nesėkmingas

Klaipėdos apygardos teisme vakar vėl bandyta atversti išskirtinę bylą dėl neturtinės žalos atlyginimo. Kompensacijos iš valstybės reikalauja kretingiškių šeima, iš kurios buvo neteisėtai atimti du vaikai.

Atgavusi neteisėtai atimtus vaikus motina ryžosi bylinėtis su valstybe.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Atgavusi neteisėtai atimtus vaikus motina ryžosi bylinėtis su valstybe.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2019, 9:20 AM

120 tūkst. eurų – tokį neturtinės žalos ieškinį Kretingos rajono savivaldybei pateikė jauna šeima, iš kurios socialiniai darbuotojai prieš dvejus metus, neįsiklausę į tėvų žodžius, atėmė du berniukus ir perdavė juos laikiniesiems globėjams.

Socialinės darbuotojos nepatikėjo, kad kraujosruvos ant šešiamečio berniuko kūno atsirado tik todėl, kad jis turi raidos sutrikimų, yra neramus ir linkęs žalotis.

Maža to, nuo tėvų buvo atplėštas ir jo brolis – dvimetis berniukas, nors ant jo kūno nepastebėta jokių smurto žymių. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo vaikams sukėlimo.

Išdraskyta šeima kentėjo septynis mėnesius. Atgavę vaikus tėvai kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą – reikalauja atlyginti dėl valdininkų abejingumo patirtą moralinę žalą.

„To pamiršti neįmanoma. Tiek laiko be savo vaikų – ištisa amžinybė. Jie iki šiol nepamiršta košmariško išsiskyrimo – naktimis šokinėja iš lovų“, – kalbėjo nukentėjusiąja pripažinta motina.

Be Kretingos savivaldybės, šioje byloje valstybei atstovauja Teisingumo ministerija, Generalinė prokuratūra, Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Valstybinė teismo psichiatrijos tarnyba.

Kaip trečiasis suinteresuotasis asmuo patraukta Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba. Civilinė byla nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose.

Pirmajame posėdyje ieškovams ir atsakovams siūlyta taikos sutartis, bet susitaikyti nepavyko. Tai jie gali padaryti vėliau bet kurioje teisminio proceso stadijoje.

„Kaip nauji atsakovai įtraukti dar trys valstybės atstovai, jiems reikia laiko atsiliepimams parengti, todėl posėdis atdėtas“, – vakar kalbėjo teismo atstovė Marija Varanavičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.