Mįslingos D. Didžiūnaitytės žūties liudytojo A. Miltenio kraujas ištirtas, bet jo kolegos išliks budrūs

„Mes jam pasiūlėme išsitirti, o jis savanoriškai sutiko. Narkotinių medžiagų nerasta“, – portalui lrytas.lt teigė Kretingos ligoninės vyriausioji gydytoja Ilona Volskienė, kuri jau gavo mediko Aivaro Miltenio kraujo tyrimų išvadas.

 D.Didžiūnaitytė dirbo modeliu Milane, jai buvo žadama puiki karjera.<br> lrytas.lt montažas.
 D.Didžiūnaitytė dirbo modeliu Milane, jai buvo žadama puiki karjera.<br> lrytas.lt montažas.
 D.Didžiūnaitytė dirbo modeliu Milane, jai buvo žadama puiki karjera.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 D.Didžiūnaitytė dirbo modeliu Milane, jai buvo žadama puiki karjera.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 D.Didžiūnaitytė dirbo modeliu Milane, jai buvo žadama puiki karjera.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 D.Didžiūnaitytė dirbo modeliu Milane, jai buvo žadama puiki karjera.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 D.Didžiūnaitytė dirbo modeliu Milane, jai buvo žadama puiki karjera.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 D.Didžiūnaitytė dirbo modeliu Milane, jai buvo žadama puiki karjera.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Kretingos ligoninė dar žiemą buvo gavusi skundą dėl A.Miltenio. <br> G.Pilaičio nuotr.
 Kretingos ligoninė dar žiemą buvo gavusi skundą dėl A.Miltenio. <br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 5, 2019, 7:53 PM, atnaujinta Apr 6, 2019, 12:16 PM

Kretingoje dirbantis A.Miltenis – pagrindinis liudytojas manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje. Ji žuvo 2017-ųjų lapkričio 20-ąją, iškritusi iš Klaipėdos viešbučio 14-ojo aukšto. Tą dieną su manekene buvo A.Miltenis ir klaipėdietis prodiuseris Ričardas Pinikas.

Kilus įtarimams, kad A.Miltenis gali vartoti narkotikus arba alkoholį ir dirbti apsvaigęs, ligoninėje buvo atlikti pirmieji tyrimai – ištirtas šlapimas. Narkotinių ir kitų medžiagų nebuvo rasta.

A.Miltenio kraujo mėginys buvo išsiųstas teismo medicijos ekspertams į Vilnių, į toksikologijos laboratoriją.

„Neseniai gavome atsakymą ir iš Vilniaus, kad taip pat nėra narkotinių, psichotropinių ar kitų medžiagų. Ten išvardinta daug medžiagų.

Tai didelis dalykas, jeigu nenustatė. Tai objektyvus tyrimas, buvo sudaryta komisija. Ji sudaryta tik dėl tų pažeidimų. O kitų dalykų, kurie yra jo gyvenime, mes netiriame. Iš policijos kažkokių nurodymų irgi nesame gavę“, – paaiškino vyriausioji gydytoja I.Volskienė.

Ekspertų išvadoje rašoma, kad kraujyje nerasta amfetaminų, benzodiazepinų, opiatų, kokaino, etilo alkoholio, tetrahidrokanabinolio.

Šiuo metu A.Miltenis atostogauja. I.Volskienė teigė, kad grįžęs į darbą jis bus ir toliau stebimas: „Taip, mes jį stebėsime“.

Pasklido anoniminis skundas

Kretingos ligoninėje sujudimas kilo po to, kai naujienų portalų redakcijas ir Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) vienu metu pasiekė anoniminis laiškas, kuriame metamas įtarimų šešėlis A.Milteniui.

Anonimas prisistatė chirurgo A.Miltenio kolega. Tačiau jokių kontaktų, kuriais galima būtų patikrinti laiško autentiškumą, nėra.

„Po šiuo laišku nerasite mano pavardės, nes desperatiško solidarumo varoma „gydytojų kasta“ mane tiesiog sužlugdytų. Vyrauja nerašyta taisyklė, kad blogai kalbėti apie savo kolegą daktarą tai tas pats, kas laive neigiamai prabilti apie įgulos narį. Likimas tas pats – būsi išmestas „už borto“, – aiškinama laiške.

Lrytas.lt žurnalistė, tada vos tik gavusi elektroninį laišką, parašė atsakomąjį paklausimą – paprašė susiekti. Tačiau laiško autorius neatsiliepė.

„Atlikus keletą patikrinimų darbo vietoje, būtų nesudėtinga nustatyti, kad medikas pacientus operuoja apsvaigęs nuo alkoholio ir net narkotinių medžiagų, tokių kaip kokainas.

Jis savo gyvenimo būdu labai didžiuojasi ir nevengia galimybės apie keletą dienų iš eilės trunkančius vakarėlius, besaikį alkoholio vartojimą ir narkotikus pasakoti kolegoms darbe. Gydytojas ne kartą skambinosi kolegoms, kad šie pasikeistų su juo budėjimo ligoninėje pamainomis, nes jis yra girtas. Buvo ir tokių atvejų, kai, neradęs su kuo susikeisti, visiškai girtas atvyko į budėjimą ligoninėje.

Mano tikslas – atkreipti visuomenės, potencialių pacientų, žiniasklaidos atstovų ir ligoninių vadovų dėmesį, užkertant kelią galimai atsitiksiančiai tragedijai. Juk skalpelis nuo narkotikų apsvaigusio gydytojo rankose – ne priemonė operacijai atlikti, o baisus, mirtį nešantis ginklas“, – rašė laiške anonimas.

SAM dėl tokio laiško kreipėsi į Akreditavimo tarnybą, o sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tai pavadino kriminalu. Kretingos ligoninės, kurioje dirba chirurgas A.Miltenis, vadovė tada teisinosi nieko apie tai nežinojusi.

A.Miltenio ir dar kelių medikų rezidentūros studijas yra finansavusi Kretingos rajono savivaldybė. Taip ji siekė pritraukti jaunus specialistus.

Rašė, kad turi blondinę

A.Miltenis iki šiol vengė bendrauti su žiniasklaida. Bet jis kalbasi su teisėsaugos pareigūnais, yra davęs parodymus apie tragediją viešbutyje.

Iš pradžių A.Miltenis aiškino nieko neprisimenantis. Vėliau jauno mediko atmintis pamažu gerėjo, jis pateikė vis naujų detalių.

Lemtingąją 2017-ųjų lapkričio 20-ąją kambaryje su 22 metų manekene D.Didžiūnaityte iš pradžių buvo R.Pinikas, o vėliau – A.Miltenis. Jie abu su mergina turėjo intymių santykių – tai patvirtino DNR ekspertizė.

R.Pinikas aiškino, kad A.Miltenis esą buvo pakviestas išblaivinti manekenės. Lrytas.lt žiniomis, medikas su D.Didžiūnaityte buvo nuėjęs į kavinę „Sushi Stars“, kur pirko alkoholio.

Kad užmačios galėjo būti kitos, liudija ir R.Piniko siųsta žinutė. Jis A.Miltenį pakvietė į viešbutį parašęs „Turiu blondinę. Atvaryk“. Prieš tai pats prodiuseris su manekene ilgai linksminosi, lankėsi klubuose, nakvojo viešbučio kambaryje.

D.Didžiūnaitytė būtent su prodiuseriu buvo atvykusi iš Vilniaus į Klaipėdą po to, kai ji dalyvavo dizainerio Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatyme.

Rado kelių rūšių narkotikų

Kokios linksmybės vyko viešbutyje, išdavė D.Didžiūnaitytės pokalbis su drauge 2017 metų lapkričio 13-ąją.

Manekenė paskambinusi pasiguodė, kad R.Pinikas neleidžia jai miegoti. Dar ji pasakė, kad tik dabar atsipeikėjo, neturi nei jėgų, nei pinigų, kad R.Pinikas perka alkoholį, o kai jis grįš, ji nebegalės kalbėti.

Po poros dienų į Italiją agentui Massimo Parisi manekenė nusiuntė nuotrauką, kurioje matėsi jos kojos, nusėtos melynėmis. Lietuvė italui pasiguodė nesuvokianti, kas su ja vyksta.

Po D.Didžiūnaitytės kryčio iš 14-ojo aukšto buvo atlikta jos kraujo ekspertizė. Ekspertai rado net kelių rūšių narkotikų.

D.Didžiūnaitytės žūties byloje įtarimai yra pareikšti prodiuseriui R.Pinikui. A.Miltenis yra pranešęs pareigūnams, kad patyrė prodiuserio R.Piniko spaudimą, kad jį yra sekęs visureigis.

Lrytas.lt žiniomis, prodiuseris po manekenės žūties bandė ieškoti pagalbos teisėsaugoje, skambino ir vienam teisėjui, bet šis atsisakė padėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.