Diskusijos dėl nesurinktų parašų: mosuoja kumščiais po mūšio, kurio nebuvo

„Petras Auštrevičius galėjo būti pozityvus pliūpsnis ir atsvara tam mėšlui, kuris metamas ant partijos“, – taip apie kolegą, nesėkmingai pretendavusį į prezidentus, kalbėjo liberalų lyderis Eugenijus Gentvilas.

E.Gentvilas (kairėje) įžvelgė, kad P.Auštrevičius buvo pernelyg pasyvus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Gentvilas (kairėje) įžvelgė, kad P.Auštrevičius buvo pernelyg pasyvus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2019, 7:31 PM

Dar praėjusių metų balandį Liberalų sąjūdžio iškeltam kandidatui į prezidentus europarlamentarui P.Auštrevičiui nepavyko surinkti būtinų 20 tūkst. rėmėjų parašų.

Vakar kalbėdamas per Žinių radiją Seimo narys E.Gentvilas stebėjosi dėl tokios nesėkmės, bet kartu įžvelgė ne vieną politinio bendrakeleivio klaidą.

Anot liberalų vadovo, pirmiausia negausiam P.Auštrevičiaus rinkimų štabui trūko profesionalumo, be to, europarlamentaras buvo nusprendęs remtis ne savanoriais, o partijos struktūra.

„Kandidatą iškėlėme prieš metus, balandžio 14 dieną, o skyriuose jis iš esmės pradėjo lankytis spalio ir lapkričio mėnesiais. Kai kurie skyriai tikrai buvo nusivylę“, – P.Auštrevičiaus pasyvumu stebėjosi E.Gentvilas ir vadino tai pseudokandidatavimu.

Seimo narys taip pat paneigė pasirodžiusią informaciją, kad P.Auštrevičius esą negavo finansinės paramos iš partijos.

„Partija paskyrė 30 tūkst. eurų Petro rinkimų kampanijai, pasakydama, kad pinigai bus išmokėti po balandžio 15 dienos. P.Auštrevičius sudarė daug sutarčių su nukeltu mokėjimo terminu balandžio pabaigoje, žinodamas, kad partijos pinigai bus. Mes pervedėme daugiau kaip 16 tūkst. eurų į jo rinkimų sąskaitą, ir jis galės apmokėti išlaidas už suteiktas paslaugas.

Pinigai buvo skirti, žinodamas tai jis turėjo manevro laisvę, sudarinėjo sutartis.

Mes ir dabar apmokėsime, jau žinodami, kad tie pinigai nukeliauja į niekur“, – Žinių radijui kalbėjo E.Gentvilas.

P.Auštrevičius yra įrašytas pirmas ir Liberalų sąjūdžio kandidatų į Europos Parlamentą sąraše. Antroji – Seimo liberalų frakcijos seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.