Socialdemokratai kelia klausimą, ar premjeras S. Skvernelis dar pajėgus vykdyti pareigas

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovai Julius Sabatauskas ir Algirdas Sysas pirmadienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje Seime, klausė, ar premjeras Saulius Skvernelis dar pajėgus vykdyti savo pareigas. Jų teigimu, premjeras per daug užsiėmęs prezidento rinkimais, todėl negali tinkamai atlikti savo pareigų.

Opozicijoje dirbantys socialdemokratai klausia, ar S.Skvernelis dar gali užimti premjero pareigas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Opozicijoje dirbantys socialdemokratai klausia, ar S.Skvernelis dar gali užimti premjero pareigas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Julius Sabatauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Julius Sabatauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Algirdas Sysas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Algirdas Sysas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-04-08 09:56, atnaujinta 2019-04-08 09:58

LSDP frakcijos Seime seniūnas Julius Sabatauskas spaudos konferencijoje pasakojo, kad premjeras S.Skvernelis jau ilgą laiką vengia susitikti su opozicija.

„Toks natūralus nerimas apėmė, pagalvojus, ar premjeras pajėgus vykdyti savo pajėgas. Nes beveik mėnesį laiko neranda laiko susitikti su opozicinių frakcijų atstovaus, kai buvo kviečiamas kelis kartus. O tuo tarpu yra daug problemų, apie kurias reikėtų kalbėti. Mums reikėtų kalbėti, o premjerui reikėtų spręsti. Pavyzdžiui – sveikatos apsaugos problemos“, – kalbėjo J.Sabatauskas. Jo teigimu, šalyje jau yra nevaldoma situacija dėl infekcinių ligų protrūkiu.

„Premjeras nepajėgia ateiti pakalbėti ir pasiūlyti sprendimų būdus“, – kalbėjo J.Sabatauskas.

„Dar vienas momentas – Vyriausybės įstatymas numato tokią galimybę, kad premjeras gali paimti nemokamas atostogas tokiems atvejams. Yra daug kitų pavyzdžių, kai nesugebėdami sėdėti ant dviejų kėdžių, priima ryžtingus sprendimus. Gal laikas ir premjerui apsispręsti“, – siūlė J.Sabatauskas.

LSDP atstovas Algirdas Sysas teigė, kad premjeras konkuruoja netolygiomis sąlygomis. „Kas šiandien yra ministras primininkas S.Skvernelis, ar kandidatas į prezidentus S.Skvernelis. Tai yra nelygios konkuravimo sąlygos“, – kalbėjo A.Sysas.

Jo teigimu, premjero veiksmuose aiškiai galime pamatyti veidmainiavimą.

„Aiški dviveidystė, ar veidmainiavimas. Ministras pirmininkas pasiima tėvadienį, jis turi tokią pareigą, bet noriu priminti, kad tos laisvos dienos yra tėvams, tai sugalvota, kad būtų skirtas laikas šeimai ir vaikams. Man nekyla toks klausimas, ar ponas Stasys Jakeliūnas yra nesantuokinis S.Skvernelio sūnus, kad jis tvarko jo reikalus, per tėvadienį padaro spaudos konferenciją. Ir stipriai užvažiuoja ant Lietuvos banko ir jo pirmininko Vito Vasiliausko. Jei ši situacija yra tokia, kas trukdė tai padaryti trečiadienį, demonstruodamas, kad tėvadienį jis paima tam, kad galėtų daryti piarinius dalykus, dalyvauti rinkimuose“, – kalbėjo opozicijos atstovas.

A.Sysas kritikavo tokį „atsainų“ tėvadienio naudojimą.

„Jis taip susirūpinęs būsimais S.Daukanto aikštės reikalais, kad apleidęs tuos darbus, ką minėjo J.Sabatauskas. Nes skiria daug laiko tam. Laikas paklausti, ar jis pasiruošęs sąžiningai konkuruoti prezidento rinkimuose, kad visi kandidatai turėtų tas pačias sąlygas ir nesinaudotų tiek administraciniais resursais, tiek žiniasklaida. Ar Ministras pirmininkas, paprasčiausiai neranda, kam palikti premjero pavadavimą“, – klausė A.Sysas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad praėjusį antradienį S.Skvernelis panaudojo laisvą dieną, kad kaip kandidatas į prezidentus galėtų dalyvauti debatuose. Tačiau tą pačią dieną jis su Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku S.Jakeliūnu surengė bendrą spaudos konferenciją, kurioje sukritikavo Lietuvos banko elgesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.