S. Skvernelis kritiką S. Jakeliūnui vertina kaip išgąstį: „Jo baiminamasi“

Premjeras Saulius Skvernelis antradienio rytą LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė, kad Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno yra prisibijoma. Taip jis įvertino opozicijoje dirbančių socialdemokratų klausimą, ar premjera dar gali eiti savo pareigas.

Premjeras Saulius Skvernelis ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2019, 7:59 AM

Pirmadienio rytą Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovai surengtoje spaudos konferencijoje kėlė klausimą, ar premjeras, užsiėmęs prezidento rinkimais, dar gali eiti savo pareigas. S.Skvernelis teigė, kad tai tėra rinkiminiai pareiškimai.

„Vyriausybė ir aš dirba savo darbą, kokybiškai, sprendžiame šalies ūkiui ir gyventojams svarbius ir būtinus klausimus. (...) Tokiu būdu paprasčiausiai bandoma atkreipti dėmesį į save“, – opozicijos atstovų teiginius vertino premjeras.

Jis tvirtino, kad susitikimų su opozicija žanras „nėra numatytas nei Seimo statute, nei Vyriausybės įstatyme“. Bet jis kalbasi su naujai išrinkta opozicijos lydere – Viktorija Čmilyte-Nielsen, siūlė ir bendrą sutikimą vyriausybėje.

„Jei norima pasikalbėti, tai formatą rasime, bet jei norima padaryti politinį šou, tada bandoma tokiu būdu atkreipti dėmesį į save“, – apie opozicijos kritiką kalbėjo premjeras.

LSDP atstovai pirmadienį kritikavo ir dar kitą premjero sprendimą. Praėjusią savaitę jis, pasiėmęs tėvadienį, bet jo metu vis tiek surengė bendrą spaudos konferenciją su S.Jakeliūnu. Socialdemokratas A.Sysas pirmadienį net juokavo, kad gal S.Jakeliūnas yra nesantuokinis premjero sūnus. Premjeras į tokį pareiškimą sureagavo itin aštriai.

„Matyt, kad tokie kai kurių socialdemokratų pareiškimai ar klausimai diskredituoja pačią politiką. Klausimai, ar S.Jakeliūnas yra mano nesantuokinis sūnus, tai yra žemiau kritikos. Jei valstybei iškyla klausimai, kuriuos reikia neatidėliotinai spręsti, aš kaip ministras pirmininkas surandu tam laiko“, – sakė S.Skvernelis.

Jis sakė, kad supranta, kad S.Jakeliūno atliekamas tyrimas kai kam kelia baimę. „Aš suprantu, kad jo yra baiminamasi. Bet visuomenė turi teisę žinoti, kokie sprendimai galėjo padaryti daugumai Lietuvos žmonių milžinišką žalą“, – kalbėjo premjeras.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad antradienio Seimo posėdžio metu parlamentas spręs, ar pratęsi S.Jakeliūno vadovaujamos specialiosios tyrimo komisijos darbą iki metų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.