Apstulbo net pareigūnai: trečiokių sumanumas Joniškyje padėjo sučiupti bėglį

Automobilio partrenktai moteriai padėti suskubusioms ir iš įvykio vietos pasprukusį niekadėją demaskuoti padėjusioms Joniškio Mato Slančiausko progimnazijos trečiaklasėms: Austėjai Zemkutei ir Godai Kvietkauskaitei – pilietišką poelgį primins policijos pareigūnų įteiktos Angelo sargo statulėlės.

  A.Zemkutė ir G.Kvietkauskaitė ne tik suteikė pagalbą nelaimės ištiktai pensininkei, bet ir demaskavo moterį partrenkusio automobilio vairuotoją.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
  A.Zemkutė ir G.Kvietkauskaitė ne tik suteikė pagalbą nelaimės ištiktai pensininkei, bet ir demaskavo moterį partrenkusio automobilio vairuotoją.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Pilietiškai pasielgusioms G.Kvietkutei ir A.Zemkauskaitei policijos pareigūnai įteikė Angelo sargo statulėles.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Pilietiškai pasielgusioms G.Kvietkutei ir A.Zemkauskaitei policijos pareigūnai įteikė Angelo sargo statulėles.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 16, 2019, 3:18 PM, atnaujinta Apr 16, 2019, 3:40 PM

Šias statulėles, kuriomis pagerbiami pilietiškai pasielgę, įvairiose situacijose nukentėjusiems žmonėms į pagalbą suskubę ir pagalbą tiriant nusikaltimus policijai suteikę asmenys, A.Zemkutei ir G.Kvietkaukaitei antradienį įteikė M.Slančiausko gimnazijoje apsilankę laikinai Joniškio rajono policijos komisariato viršininko pareigas einantis Andrius Klimčiukas ir šio komisariato Veiklos skyriaus tyrėjas Sigitas Petraitis.

Pareigūnai negailėjo gerų žodžių mergaitėms, kurių dėka vos per pusvalandį pavyko nustatyti bei surasti pėsčiąją parbloškusio ir iš įvykio vietos nuvažiavusio automobilio vairuotoją.

Suskubo nufilmuoti pažeidėją

Nelaimės liudininkėmis A.Zemkutė ir G.Kvietkauskaitė tapo balandžio 3-osios popietę, kai po pamokų žingsniavo Joniškio centro link.

Boriso Dauguviečio gatvėje mergaičių dėmesį patraukė su vaikštyne lėtai einanti senjorė.

Tuo metu išvažiavimu iš namo kiemo gatvės link riedėjo automobilis „VW Passat“.

Akimirkai kiton pusėn pažvelgusi ir vėl į senjorę žvilgsnį nukreipusi Austėja išvydo ją jau gulinčią ant kelio bei nuvažiuojantį automobilį.

Mergaitės reakcija buvo žaibiška – ji išsitraukė mobilųjį telefoną ir spėjo nufilmuoti nuvažiuojantį automobilį.

Moterį išleido gydytis į namus

Po to abi mergaitės padėjo parblokštai močiutei atsistoti ir paprašė jos stabdyti pakeleivingas mašinas.

Kai vienas automobilis sustojo, mergaitės vairuotojui pasakė, kas nutiko, ir paprašė paskambinti bendruoju pagalbos telefonu, nes pačioms tai daryti buvo nedrąsu.

Kol Austėja telefonu bendravo su pareigūnais, Goda saugojo susirinktus nukentėjusios močiutės daiktus ir rankinę.

Atskubėję medikai 80-metę moterį išvežė į ligoninę, kur jai buvo diagnozuotas bendras viso kūno sumušimas. Suteikus pagalbą pensininkė buvo išleista gydytis į namus.

Teisinosi smūgio nepajutęs

Į įvykio vietą atvykusiems policijos pareigūnams Austėją parrodė, ką jai pavyko nufilmuoti telefonu.

Vaizdo įraše buvo matomi iš įvykio vietos pasprukusio automobilio valstybiniai numeriai. Tai pareigūnams padėjo greitai surasti pažeidėją.

Policijos surastas automobilio vairuotojas 76 metų joniškietis teisinosi nepajutęs, kad būtų ką nors kliudęs. Už neatidumą ir nesaugų vairavimą šis joniškietis bus baudžiamas administracine tvarka.

Gerų žodžių negailėjo ir pedagogai

Už pilietišką poelgį A.Zemkutė ir G.Kvietkauskaitė sulaukė ne tik policijos pareigūnų, bet ir pedagogų pagyrų.

Pilietišku savo auklėtinių poelgiu pasidžiaugusi laikinai Mato Slančiausko progimnazijos direktorės pareigas einanti Violeta Zigmantienė sakė, kad toks trečiaklasių poelgiu yra puikus pavyzdys kitiems mokiniams.

„Manau, tokie dalykai ateina iš šeimos, daug lemia auklėjimas, pavyzdys“, – gerų žodžių V.Zigmantienė negailėjo ir abiejų mergaičių tėvams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.