Tadas Ignatavičius. Ir pagonys supranta, kas yra gavėnia

Seimo nariai šią savaitę jau aktyviai dažo margučius ir poilsiaus net ilgiau už moksleivius.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2019, 10:30 AM, atnaujinta Apr 19, 2019, 10:31 AM

Ar verta tuo piktintis ir reikalauti, kad parlamentarai grąžintų neuždirbtą algą?

Ir taip, ir ne. Ankstesni Seimo sprendimai parodė, kad tai beviltiškas reikalas, – tautos išrinktiesiems negalioja kitiems mirtingiesiems taikomos taisyklės vaikščioti į darbą.

Antai kovo pabaigoje politikai atmetė Seimo statuto pataisas, kad už be pateisinamos priežasties praleistus posėdžius nebūtų mokamas atlyginimas.

Šį mėnesį Seimo nariai posėdžiavo tik dvi dienas, bet daugelis – be entuziazmo. Baigiantis balandžio 11-ąją vykusiam posėdžiui iki galo ištvėrė vos trečdalis politikų. Panašus vaizdas buvo ir balandžio 9-ąją vykusiame vakariniame posėdyje, nors jis truko vos 1 val. 23 min.

Todėl nieko nuostabaus, kad Seimo valdyba vieningai nutarė prieš ir po Velykų apskritai neposėdžiauti.

Valstietė A.Širinskienė ta proga paaiškino, kad gausius laisvadienius jos kolegos skirs kokybiškesnėms diskusijoms komitetuose. Tiesa, ji nutylėjo, kad komitetai jau kurį laiką labiau imituoja veiklą nei dirba.

Tarkime, svarbiausias Seime valstiečių lyderio R.Karbauskio vadovaujamas Kultūros komitetas balandį posėdžiavo vos kartą, o svarstyti klausimai galėjo būti aptariami ir prieš mėnesį, ir po pusmečio.

Pikti liežuviai plaka, kad taip yra neatsitiktinai. Esą R.Karbauskis valdantiesiems yra nurodęs, kad prieš prezidento ir Europos Parlamento rinkimus Seime vyktų kuo mažiau jautrių ir aštrių diskusijų, galinčių nors kiek pakenkti optimistinėms jo prognozėms dėl valstiečių pergalių.

Aišku, galima paaiškinti, kad parlamentarų darbotvarkę nususinęs R.Karbauskis rūpinasi ne vien prezidento posto siekiančiu premjeru S.Skverneliu.

Pagonis globojantis valstiečių vedlys taip parodė, kad jis supranta ir katalikus: juk ištuštėjus Seimui čia bent per gavėnią – maldų, atgailos ir gerų darbų metą – bus mažiau politikų barnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.