Partijos pirmininku perrinktas G. Paluckas sieks susigrąžinti prarastas pozicijas

Didžiausios šalies politinės partijos – Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) – pirmininku perrinktas Gintautas Paluckas sako, kad partijos nariai jį išrinko, nes nori pradėtų darbų tęstinumo.

Gintautas Paluckas<br>T.Bauro nuotr.
Gintautas Paluckas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2019, 7:39 PM, atnaujinta Apr 29, 2019, 4:29 PM

„Nebuvo labai netikėta, nes mane juk ir iškėlė absoliuti dauguma skyrių, ir antras dalykas, aš, bendraudamas su mūsų partijos nariais vistiek tam tikrą nuojautą turėjau, kad žmonės nori pradėtų darbų tęstinumo“, – BNS šeštadienį sakė G. Paluckas.

Anot jo, naujoje kadencijoje bus siekiama susigrąžinti prarastas pozicijas.

„Turime grįžti į pergalių kelią Seimo rinkimuose pirmiausia, turime atgauti prarastas pozicijas, bet iki to mes dar turime keletą slenksčių – prezidento ir Europos Parlamento rinkimus. Tiems dalykams reikia šiek tiek laiko“, – teigė politikas.

G. Paluckas pripažino, kad partija šiuo metu neturi tvirtos atramos didžiuosiuose miestuose, tačiau, tai, anot jo, dešimtmečio rezultatas.

Dėl to politikas daug dėmesio žada skirti partijos tvirtėjimui ir augimui. Anot jo, po Europos Parlamento rinkimų partija ruošis į tūkstančio miestų turą – taip bus siekiama „užauginti rėmėjų ir palaikytojų ratą.“

Socialdemokratų partija šiuo metu neturi savo atstovų Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų savivaldybėse.

„Didžiųjų miestų rezultatai nėra vienos dienos ar nakties darbas. Tai dešimtmečio nuoseklus smukimas. Ir taip, mes turime tą problemą ir privalome ją išspręsti“, – sakė G. Paluckas.

„Tai užduotis ne tik partijos pirmininkui, bet ir visiems“, – pridūrė jis.

Rinkimus pralaimėjęs A. Sysas sako, kad jeigu partija pasitikėjo G. Palucku, jis turi padaryti viską, kad pasitikėjimą pateisintų.

„Jeigu bičiuliai pasitiki, jis turi padaryti viską, kad tą pasitikėjimą pateisintų. Aš manau, kad nešvaistys laiko tuščiai, o dirbs, nes gresia dideli Seimo rinkimai. Po to gali būti ne kokie reikalai, jeigu blogai pasirodysim“, – BNS sakė A. Sysas.

„Dabar dar reikia pirmiausiai prezidento (rinkimuose – BNS) laimėti antrą turą, po to Europos Parlamente bent jau antrą turą, o po to iškart ruoštis Seimo rinkimams“, – pridūrė jis.

Pirminiais duomenimis, G. Palucką palaikė 90 proc. visų balsavusių, už Seimo LSDP frakcijos seniūno pavaduotoją Algirdą Sysą balsavo 10 proc. partiečių, BNS šeštadienį patvirtino partijos atstovas spaudai Justinas Argustas.

Oficialius rinkimų rezultatus LSDP ketina paskelbti sekmadienį.

Socialdemokratai partijos lyderį rinko praėjus pusantrų metų po skilimo, kai nesutikę trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“ partiją paliko dalis Seimo narių ir įkūrė naują partiją – Lietuvos socialdemokratų darbo partiją.

Gegužės 4 dieną planuojamas LSDP suvažiavimas. Jis rinks naują partijos vadovybę – pirmininko pavaduotojus, prezidiumą, valdybą, tarybą, Etikos ir Finansų komisijas.

G. Paluckas socdemams vadovauja nuo 2017 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų