A. Širinskienė pirštu bedė į M. Puidoką: „Nežinau, kaip žemai reikia pulti“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovė, Seimo narė Agnė Širinskienė sureagavo į prezidento posto siekiančio kandidato, buvusio bendražygio Mindaugo Puidoko teiginius. Ji socialiniame tinkle „Facebook“ tikino, kad M.Puidokas savo rinkiminę programą grindžia melu.

 A.Širinskienė ir M.Puidokas. <br> lrytas.lt nuotr. koliažas. 
 A.Širinskienė ir M.Puidokas. <br> lrytas.lt nuotr. koliažas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2019, 10:26 AM, atnaujinta May 6, 2019, 10:35 AM

„Tylėdamas tada, kai matai melą, paprastai tampi melo bendrininku. Mindaugo Puidoko melo Lietuvos žmonėms bendrininke būti nenoriu. Melas yra tai, kad M. Puidokas sukūrė LVŽS Seimo rinkimų programą, tačiau liko šešėlyje, nes neva „tikslas toks buvo“, – rašė A.Širinskienė.

Ji rašė prisimenanti, kad programą kūrė dabartiniai frakcijos, partijos nariai, ekspertai, politologai.

„Visi jie gali patvirtinti, kad M. Puidokas šiose diskusijose buvo retas, arba tiksliau – praktiškai nepasirodantis, svečias“, – rašė Seimo narė.

Ji tvirtino, jog M.Puidokas meluoja sakydamas, kad buvo „nematomas, šešėlinis kardinolas, kuris strateguoja, kuris pataria, bet jo nesimato“.

„Tuo patikėti gali tik tas, kas visiškai nematė, kaip dirba mūsų frakcija ir nepažįsta jos žmonių“, – rašė A.Širinskienė.

M.Puidokas savo ruožtu, žiniasklaidoje yra sakęs, kad buvo vienas iš esminių valstiečių programos autorių. 

„Ir nežinau, kaip žemai reikia pulti, kad leistum sau meluoti, jog frakcijos seniūnas komunikuoja kažkieno kito, o ne jo paties, rengtas strategijas. Dar menkiau yra tai, kad į Prezidentus kandidatuojantis žmogus, nieko negebėdamas sukurti pats, tačiau tobulai manipuliuodamas žmonių jausmais, naudojasi LVŽS ir jos frakcijos Seime vardu, sau vienam priskiria tai, ką kasdien savo darbu kūrė ir kuria frakcijos kolegos“, – savo nuomonę dėstė Seimo narė.

Ji neigė bet kokias kandidato kalbas, kad LVŽS kerštauja ir dėl to atima M.Puidoko postus Seime.

„Seimo nariui, kuris žino Seimo statutą, dėl to nekyla jokių klausimų. Tad galime tik palinkėti buvusiam kolegai studijuoti Statutą bei sėkmės derantis su Mišria grupe ir užimant jai priklausančias vietas komitetuose ar postus Seime“, – tvirtino ji.

„Melas yra ir tai, kad M. Puidokas sako niekada nesiveržiąs į matomas pozicijas. Vaikų likimai, manipuliavimas Vaiko teisių įstatymo projektu, kurio svarstymo eiga Seime jis visiškai nesirūpino, jo atveju tapo tramplynu į viešumą ir kandidatavimą prezidento rinkimuose. Tada, kai reikėjo dirbti ir tartis vaiko teisių klausimais Seime – jis nesilankė posėdžiuose arba ateidavo vos kelioms minutėms, kad spėtų padalinti interviu žiniasklaidai. Tą gali paliudyti ir visi komitetų ar klausymų vaizdo ar garso įrašai. Tą galiu drąsiai paliudyti ir pati, nes teko dalyvauti kiekviename tokiame posėdyje ar pasitarime“, – rašė Seimo narė.

A.Širinskienė rašė, kad apgailestauja, jog LVŽS frakcija neįvertino jo kėslų.

„Manau, kad pripažindama ir viešindama visą šį melą, turiu apgailestauti dėl vieno – pirmiausiai mes kaip frakcija nepažinome žmogaus tiek, kad galėtume suprasti tikruosius jo kėslus ir sudarėme sąlygas pradėti dirbti Seime, paskui – kurį laiką delsėme stabdyti jo manipuliavimą vaikų likimais. Tiesiog norėjome tikėti kolegos nuoširdumu.

Dar vėliau – ilgai tylėjome, o jis tuo tarpu melavo ir mulkino Lietuvos žmones savo susigalvotais darbais ir nuopelnais. Atrodė, kad nepatogu kalbėti apie buvusi kolegą. Deja, bet klydome – nepatogu turėtų būti nekalbėti apie tiesą ir bendradarbiauti su melu ją nutylint“, – „Facebook“ rašė ji.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad M.Puidokas yra vienas iš devynių kandidatų, siekiančių prezidento posto. Išankstinis balsavimas šiuose rinkimuose prasidėjo pirmadienį, baigsis – penktadienį. Rinkimų dieną numatyta gegužės 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.