Klaipėdoje iškilmingai sutikti iš misijos Malyje grįžę savanoriai

Klaipėdoje antradienį iškilmingai sutikti iš Jungtinių Tautų misijos Malyje grįžę Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės kariai, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Lietuvos kariuomenė<br>V.Balkūno nuotr.
Lietuvos kariuomenė<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2019, 7:58 PM

30 lietuvių karių tarnavo Vokietijos kontingento sudėtyje. Jie buvo atsakingi už karinės bazės Gao provincijoje apsaugą. Visi iš misijos grįžę kariai apdovanoti medaliais „Už tarptautines operacijas“.

Tai buvo ketvirtoji Pajėgų apsaugos vieneto pamaina, kurią misijos rajone balandį pakeitė KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės kariai.

Lietuvos kariai koviniuose veiksmuose Malyje nedalyvauja. Jie atsakingi už pajėgų apsaugos užtikrinimą karinės bazės teritorijoje. Be Pajėgų apsaugos vieneto ir Nacionalinio paramos elemento karių, Lietuva taip pat skiria penkis karius, kurie tarnauja operacijos vadavietėse Bamake ir Timbuktu.

Jungtinės Tautos operaciją Malyje vykdo nuo 2013 metų. Ja siekiama stabilizuoti padėtį šalyje, remti pereinamojo laikotarpio veiksmų plano įgyvendinimą, apsaugoti civilius gyventojus, propaguoti ir ginti žmogaus teises, rengti humanitarinės pagalbos teikimą, kultūros paveldo išsaugojimą ir padėti užtikrinti teisingumą nacionaliniu ir tarptautinių lygmenimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.