Respublikos Prezidento rinkimams ir referendumams paruošti „Brailio biuleteniai“ 

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad rinkėjams su regėjimo negalia, 2019 m. gegužės mėnesį vyksiančiuose rinkimuose ir referendumuose bus sudarytos sąlygos balsuoti be kitų asmenų pagalbos: savarankiškai ir slaptai.

Rinkėjams su regėjimo negalia, rinkimų komisijos nariai pateikia rinkimų biuletenius, kurie bus įdėti į specialias įmautes.
Rinkėjams su regėjimo negalia, rinkimų komisijos nariai pateikia rinkimų biuletenius, kurie bus įdėti į specialias įmautes.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2019, 6:28 PM

VRK parengė specialias rinkimų (referendumų) biuletenių įmautes, kurios, tikimasi, kad padės silpnaregiams ir regėjimo negalią turintiems rinkėjams, balsuoti be kitų asmenų pagalbos.

Į rinkimų apylinkes atvykusiems rinkėjams su regėjimo negalia, rinkimų komisijos nariai pateikia rinkimų biuletenius, kurie bus įdėti į specialias įmautes. Kiekvienoje specialioje įmautėje yra langeliai, kuriose rinkėjas gali pažymėti savo pasirinkimą.

Pažymėtina, kad nors VRK rekomenduoja rinkimų biuletenyje savo valią išreikšti apie ją prie savo pasirinkimo pažymint „X“, tačiau ir kitokios žymos, leidžiančios identifikuoti rinkėjo valią, yra leistinos.

Visi rinkimų ir referendumų biuleteniai bus įdedami į atskiras įmautes. Respublikos Prezidento rinkimams skirtoje įmautėje prie kiekvieno langelio, kuriame rinkėjas gali pažymėti savo pasirinkimą, Brailio raštu išvardinti visi kandidatai. Įmautėse, skirtose referendumams dėl Konstitucijos 12 ir 55 straipsnių pakeitimų, prie laukelių, skirtų rinkėjui pažymėti savo pasirinkimą, Brailio raštu yra parašyta „Taip“ ir „Ne“. Rinkėjas turės pasirinkti vieną iš šių atsakymų. Rinkimų apylinkėse rinkėjams taip pat bus įteikiami Brailio raštu parašyti referendumų tekstai.

Siekiant užtikrinti rinkėjų balsavimo slaptumą, po balsavimo rinkėjai turi teisę specialiąsias įmautes, kurių pagalba balsavo, pasiimti, t. y. įmautės grąžinti rinkimų komisijai nereikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.