D. Didžiūnaitytės byloje – svarbus postūmis: ekspertizė parodė, ką ji jautė prieš žūtį

Mįslingai žuvusios manekenės Dovilės Didžiūnaitytės byloje – svarbus postūmis. Pomirtinę psichologinę ekspertizę atlikę specialistai jau surašė išvadą apie tai, kokia buvo merginos būklė prieš tragediją.

Ištirta, ką manekenė jautė prieš žūtį.<br>Lrytas.lt koliažas
Ištirta, ką manekenė jautė prieš žūtį.<br>Lrytas.lt koliažas
D.Didžiūnaitytė dėl apsvaigimo negalėjo valdyti savo veiksmų ir jų suvokti.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
D.Didžiūnaitytė dėl apsvaigimo negalėjo valdyti savo veiksmų ir jų suvokti.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
R.Pinikas įtariamas dėl privedimo prie savižudybės ir kvaišalų platinimo.
R.Pinikas įtariamas dėl privedimo prie savižudybės ir kvaišalų platinimo.
D.Didžiūnaitytės žūties byloje jau gauta pomirtinė psichologinė ekspertizė, surašyta į 80 lapų.<br>Asmeninio albumo nuotr.
D.Didžiūnaitytės žūties byloje jau gauta pomirtinė psichologinė ekspertizė, surašyta į 80 lapų.<br>Asmeninio albumo nuotr.
D.Didžiūnaitytės žūties byloje jau gauta pomirtinė psichologinė ekspertizė, surašyta į 80 lapų. <br>Asmeninio albumo nuotr.
D.Didžiūnaitytės žūties byloje jau gauta pomirtinė psichologinė ekspertizė, surašyta į 80 lapų. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Šiame Klaipėdos viešbučio balkone manekenė praleido paskutines gyvenimo akimirkas. <br>G.Pilaičio nuotr.
Šiame Klaipėdos viešbučio balkone manekenė praleido paskutines gyvenimo akimirkas. <br>G.Pilaičio nuotr.
Nusiuntusi šią nuotrauką agentui į Italiją manekenė parašė nesuvokianti, kas su ja vyksta.
Nusiuntusi šią nuotrauką agentui į Italiją manekenė parašė nesuvokianti, kas su ja vyksta.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 9, 2019, 11:53 AM, atnaujinta May 9, 2019, 11:56 AM

Manekenės D.Didžiūnaitytės artimieji ir draugai, nerimavę dėl užsitęsusio tragedijos tyrimo, gali tikėtis, kad byla netrukus pagaliau pasieks teismą. Tai „Lietuvos rytui“ patvirtino tyrėjai.

Byloje jau dėliojami baigiamieji akcentai, klaipėdiečius pareigūnus pasiekė ir pomirtinės ekspertizės išvada. Ji dar nėra išsamiai išstudijuota, nes gauta tik šiomis dienomis.

„Išvada yra didelės apimties – 80 lapų. Kol kas negaliu pasakyti, ar tai – galutinė ekspertizė, gal bus aplinkybių, kurias dar reikės aiškintis. Bet vykstant procesui jau bus stengiamasi priimti sprendimus“, – „Lietuvos rytui“ teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius.

Jis dar negalėjo pasakyti, ar byloje padaugės įtariamųjų. Kol kas įtariamasis yra vienas – klaipėdietis Ričardas Pinikas.

Prodiuseriui, kuris į Klaipėdą nusivežė D.Didžiūnaitytę ir su ja buvo viešbutyje, yra pareikšti įtarimai dėl privedimo prie savižudybės ir narkotikų platinimo.

Tyrimas yra pradėtas iš viso pagal septynis Baudžiamojo kodekso straipsnius.

D.Didžiūnaitytės artimieji siekia, kad būtų pareikšti įtarimai ir dėl kitų nusikalstamų veikų – nužudymo bei prekybos žmonėmis. Jie taip pat tikisi, kad įtarimai bus pareikšti ir paskutinę dieną su manekene kambaryje buvusiam medikui Aivarui Milteniui.

Stipriai paveikta narkotikų

„Lietuvos ryto“ žiniomis, ekspertų išvada nėra kategoriška, tačiau jie patvirtino, kad D.Didžiūnaitytė dėl apsvaigimo negalėjo kontroliuoti savo veiksmų ir jų suvokti.

22 metų mergina neturėjo polinkio žudytis, bet tai galėjo nutikti impulsyviai dėl apsvaigimo, kuris sukuria polinkį į kriminalinį elgesį.

Taigi išvada galbūt patvirtino, kad buvo įvykdytas kriminalinis nusikaltimas.

Žuvusiosios kraujo tyrimai parodė, kad ji buvo smarkiai paveikta kelių rūšių narkotikų. Tarp jų – ir gama hidroksibutirato (GHB), dar vadinamo oksiku arba prievartavimo narkotiku.

Manekenės artimieji neabejoja, kad ji ne pati pirko narkotikus. Po dizainerio Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymo D.Didžiūnaitytė su prodiuseriu R.Piniku iš Vilniaus į Klaipėdą išvyko neturėdama nei pinigų, nei banko kortelių. Ji pasiėmė tik mažą rankinę ir telefoną.

Tragedijos išvakarėse manekenė iš viešbučio siuntė žinutes buvusiam agentui Massimo Parisi į Milaną. Jose rašė, kad nesuvokia, kas su ja vyksta.

Taip pat ji nusiuntė ir savo žodžių įrodymą – asmenukę, kurioje ji matyti lovoje apnuogintomis kojomis, gausiai nusėtomis mėlynėmis.

Siuntė žinutę apie blondinę

Lemtingąją 2017 metų lapkričio 20-ąją viešbučio kambaryje su D.Didžiūnaityte buvo ir R.Pinikas, ir medikas rezidentas A.Miltenis.

Jie abu turėjo su mergina intymių santykių, tai patvirtino DNR ekspertizė.

R.Pinikas aiškino, kad A.Miltenis buvo iškviestas išblaivinti manekenės. Bet tikslas greičiausiai buvo kitas, nes iš prodiuserio telefono medikui nuskriejo kvietimas į viešbutį: „Turiu blondinę.“

„Tame kambaryje vyko dūzgės, kuriose dalyvavo Dovilė ir Aivaras. Nežinau, kas įvyko balkone – gal ji rūkė cigaretę ir persisvėrė. Man atrodo, įvyko nelaimingas atsitikimas“, – „Lietuvos rytui“ teigė R.Pinikas, kuris ėjo paskui manekenę į balkoną.

A.Miltenis nieko nekomentuoja. Jis yra davęs parodymus tyrėjams, yra skundęsis dėl poveikio, kurį jam darė R.Pinikas.

Ieškojo ryšių teisėsaugoje

Kai D.Didžiūnaitytė iškrito iš viešbučio „Amberton Klaipėda“ balkono, esančio 14-ajame aukšte, kambarys buvo skubiai tvarkomas – nuo lovos buvo nuimta paklodė, išplautos stiklinės, nuvalytas stalas.

Vienas iš vyrų nuskubėjo prie manekenės kūno ir norėjo paimti jos telefoną.

Tačiau to padaryti neleido liudytojas, kuris jau buvo iškvietęs medikus ir pareigūnus.

Netrukus iš viešbučio išėjo kitas vyriškis.

Rankose jis nešėsi ryšulį, panašų į susuktą paklodę. Vyras nė nestabtelėjo prie kūno – pasipustė padus.

Vėliau vienos Klaipėdos kavinių svečiai girdėjo, kaip vyras, labai panašus į mediką, pasakė: „Jis ją išmetė.“

„Lietuvos ryto“ žiniomis, vienas iš vyrų po tragedijos ieškojo pažinčių teisėsaugoje, skambino kauniečiui teisėjui ir prašė jo pagalbos. Tačiau teisėjas atsisakė į tai veltis.

Anoniminiu laišku mestas įtarimas medikui

Neseniai Sveikatos apsaugos ministeriją ir portalų redakcijas vienu metu buvo pasiekęs anoniminis laiškas, kuriame metamas įtarimų šešėlis medikui A.Milteniui, dirbančiam Kretingoje.

„Atlikus keletą patikrinimų darbo vietoje, būtų nesudėtinga nustatyti, kad medikas pacientus operuoja apsvaigęs nuo alkoholio ir net narkotinių medžiagų, tokių kaip kokainas. Jis savo gyvenimo būdu labai didžiuojasi ir nevengia galimybės apie keletą dienų iš eilės trunkančius vakarėlius, besaikį alkoholio vartojimą ir narkotikus pasakoti kolegoms darbe. Gydytojas ne kartą skambino kolegoms, kad šie pasikeistų su juo budėjimo ligoninėje pamainomis, nes jis yra girtas. Buvo ir tokių atvejų, kai, neradęs su kuo susikeisti, visiškai girtas atvyko į budėjimą ligoninėje“, – rašė anonimas, prisistatęs A.Miltenio kolega.

Kretingos ligoninėje buvo atliktas A.Miltenio šlapino tyrimas, o kraujo mėginys išsiųstas teismo medicinos ekspertams į Vilnių, į toksikologijos laboratoriją.

„Mes jam pasiūlėme išsitirti, o jis savanoriškai sutiko. Nei narkotinių, nei psichotropinių medžiagų nerasta“, – teigė Kretingos ligoninės vyriausioji gydytoja I.Volskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.