M. Puidokas apie valstiečių planus nesėkmės atveju trauktis į opoziciją: milžiniška klaida taip teigti

Pasibaigus pirmajam prezidento rinkimų turui vienas iš kandidatų į šalies vadovo postą Mindaugas Puidokas milžiniška klaida vadina Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcijos lyderio Ramūno Karbauskio pareiškimus, kad jų kandidato Sauliaus Skvernelio nesėkmės atveju valdantieji trauktųsi į opoziciją.

Mindaugas Puidokas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mindaugas Puidokas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mindaugas Puidokas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mindaugas Puidokas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 12, 2019, 9:30 PM

Politiko teigimu, taip šantažuojami rinkėjai.

„Man atrodo, kad tai buvo milžiniška komunikacinė ir sprendimo logikos prasme klaida teigti, kad, premjerui nepatekus į antrą turą, jis nebegalės būti premjeru ir valdančioji dauguma trauksis į opoziciją.

„Manau, kad tai yra labai žalingas valstybės valdymui precedentas, nes yra šantažuojami rinkėjai, kad jeigu nebus jų balsavimas toks, koks tinka vienai iš politinių jėgų ir konkrečiai jos lyderiui, tai tuo atveju valstybė ir jos politinis ir ekonominis gyvenimas bus įvelti į chaosą“, – Eltai sekmadienio vakarą sakė M.Puidokas.

Jis taip pat pridūrė, kad toks pasisakymas atnešė daugiausia žalos LVŽS kandidatui S.Skverneliui.

Kalbėdamas apie savo rinkimų kampaniją M.Puidokas sakė nežinąs, ar pakako laiko ir žinučių, kad pavyktų pasiekti didelę dalį Lietuvos žmonių, nes finansiniai ištekliai tarp jo ir apklausų lyderių, M.Puidoko teigimu, labai skyrėsi.

Paprašytas atskleisti, ar nesėkmės atveju ketina kam nors iš dviejų į antrą etapą patekusių kandidatų pareikšti paramą, M.Puidokas sakė, kad tai bus padaryta sulaukus rezultatų.

„Esu apie tai galvojęs, bet, kaip ir atsakiau tą dieną, kai balsavome kartu su žmona, reikia sulaukti tų rezultatų.

Bus renkamasi tas variantas, kuris būtų naudingiausias mūsų valstybei ir žmonėms“, – teigė kandidatas į prezidentus.

Jis neatskleidė, kaip balsavo referendume dėl Seimo narių mažinimo, tačiau leido suprasti, kad referendume dėl dvigubos pilietybės pasisakė „už“.

„Aš nuosekliai (...) visą laiką kalbėdavau, kad nereikia lietuvių skirstyti į kaimo ar miesto, į gyvenančius tėvynėje ir išeivius, nes esame maža šalis, maža tauta, kuri yra išblaškyta po visą pasaulį.

Tikrai didžioji dalis tų žmonių, su kuriais teko kalbėti, kalba apie tai, kad jie norėtų gyventi Lietuvoje, norėtų sugrįžti, jei tam būtų sudarytos reikiamos sąlygos“, – sakė M.Puidokas.

Sekmadienį Lietuvos piliečiai balsavo prezidento rinkimuose, taip pat referendumuose dėl dvigubos pilietybės ir Seimo narių skaičiaus sumažinimo klausimo.

ELTA primena, kad, pristatydamas savo programą, balandžio viduryje M.Puidokas sakė, jog prioritetinės sritys jam yra šeima, kultūra ir švietimas.

Tarp jo planų, tapus prezidentu, buvo minimas socialinės nelygybės mažinimas ir teisinio ombudsmeno institucijos įkūrimas.

M.Puidokas yra sakęs, kad stiprins santykius su kaimynais – Lenkija, Latvija, Estija, taip pat Austrija, Danija, Suomija, Ukraina, Gruzija bei su visomis Vyšegrado grupės šalimis.

Kandidatas sakė esąs numatęs, kad politikos patarimo kreiptųsi į filosofą Vytautą Radžvilą, socialinės valdybos klausimais – į profesorių Joną Edmundą Kvedaravičių, ekonomikos – į Romą Lazutką.

Jis taip pat yra kreipęsis į kitus prezidento rinkimuose dalyvaujančius atstovus Arvydą Juozaitį, Naglį Puteikį ir Valentiną Mazuronį su siūlymu telkti jėgas ir kelti rinkimuose vieną, jo žodžiais, oponuojančio sistemai atstovo kandidatūrą, tačiau šios idėjos realizuoti nepavyko.

Šiuo metu M.Puidokas yra Seimo narys ir priklauso mišriai parlamento grupei.

Į Seimą jis pateko su valdančiąja valstiečių ir žaliųjų dauguma, tačiau po konflikto su frakcijos lyderiu Ramūnu Karbauskiu iš jos buvo išmestas.

ELTA anksčiau skelbė, kad „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis yra pranešęs, kad jo vadovaujama Seimo frakcija palaiko pastarąją savaitę viešai deklaruotą sumanymą trauktis iš valdančiosios daugumos, jei iš tikrųjų Lietuvos visuomenė „valstiečiais“ nepasitikės abejuose artėjančiuose rinkimuose.

Premjeras S.Skvernelis sekmadienį pareiškė, kad nepatekęs š antrą turą iš karto atsistatydintų su visa Vyriausybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.