Arūnas Dumalakas. Balsuokime tiktai už fantazuotojus

Rinkti atstovus į Europos Parlamentą turėtume itin atsakingai: nepagarbiai nevadinti šios institucijos šėrykla, nusenusių politikų sanatorija ar kitaip.

komentatoriai komentaras Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
komentatoriai komentaras Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2019, 8:03 AM

Tik išrinkę lakios fantazijos politikus lengviau atsipūsime ir nebeteks piktintis dėl keičiamų plastikinių butelių kamštelių.

Akivaizdu, kad atėjo Europos biurokratų fantazijos saulėlydis.

Prisiminkime, kaip prieš 15 metų įstoję į Europos Sąjungą skambiai pradėjome: pirkome brangiausias elektros energiją taupančias lemputes, sukome jas vietoj kaitrinių.

Paskui, kai tas taupias ėmėme žibinti net rūsiuose, į kuriuos užsukame vos kartą per mėnesį, jos ėmė ir atpigo. Ir niekas iš ES nepaaiškino, kiek energijos per tuos metus mes sutaupėme.

Vėliau atėjo eilė galingiems dulkių siurbliams. Mus privertė pirkti mažiau galingus, nė velnio nesiurbiančius, tačiau niekas nepasivargino paaiškinti, kiek tuo prisidėjome prie aplinkos tausojimo.

Atrodė, kad su klimato atšilimu kovojantys europarlamentarai tuoj mostels dar plačiau – teks atsisakyti netaupių elektrinių virdulių, skrudintuvų, tepalinių radiatorių ar per trejus metus visose gatvėse natrio šviestuvus pakeisti LED žibintais.

Bet taip nenutiko. Biurokratai dėmesį sutelkė į smulkmę – plastikinių butelių kamštelius, išmąstę, kad dabartinius užsukamus turi pakeisti nauji, tvirtinami prie butelio. Taip esą bus siekiama sumažinti taršą plastiko atliekomis.

Net Lietuva, paprastai aklai paklūstanti iš Briuselio atkeliaujančioms direktyvoms ir reglamentams, šį kartą sukilo, nes dėl naujų ES reikalavimų gali tekti modifikuoti gamybos linijas, o tokie nemenkų investicijų reikalaujantys pokyčiai paveiktų ir produktų kainas.

Tačiau po kamštelių iš Briuselio gali atkeliauti, tarkim, sąvaržėlių draudimas, jei biurokratams pavyks įrodyti, kad dabartinės dokumentų sąsagos pavojingos kokiam nors nariuotakojui. Juk prisiminus skrudintuvus ir dulkių siurblius, graudu dėl ten nykstančių fantazijos išteklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.