E. Gentvilas įvertino valstiečių situaciją: piemenų poelgiai

Valstiečiams nutarus nesitraukti iš valdžios Seimo narys liberalas Eugenijus Gentvilas valdančiųjų nuomonės pasikeitimą įvertino kaip „piemenų poelgius“.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Eugenijus Gentvilas<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Eugenijus Gentvilas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2019, 11:51 AM

„Aš vertinu tai kaip piemenų poelgius. Kalbu apie tuos 10 dienų iki pirmojo Prezidento rinkimų turo, kai buvo šnekama, ką darysime, kai nelaimėsime – tai ir nelaimėjo. Prisišnekėjo, prisidirbo, principingai kaip jaunas piemenukas rėkė, kad trauksimės, paskui atsitiko kitaip. Aš rasčiau pateisinimą R. Karbauskiui dviem atvejais: buvo išgėręs arba kavos gal gėrė, ko gyvenime nėra daręs. Aš nesuprantu, kas jo galvoje dedasi“, – taip trečiadienį „valstiečių“ nuomonės pasikeitimą įvertino E. Gentvilas.

Jis pastebėjo, kad valstiečių frakcijoje atsirado sveikesnio proto žmonių iš pat pradžių, kurie sakė: „nesiekime Europarlamento ar Prezidento rinkimų su Seimo rinkimų metu gautu mandatu, turime dirbti iki pabaigos“.

Prieš Prezidento rinkimus valstiečių lyderis R. Karbauskis sakė, kad partijai pralaimėjus Prezidento ir Europos Parlamento rinkimus, valstiečiai gali trauktis iš valdančiosios daugumos. Tačiau po antradienį vykusios valstiečių frakcijos posėdžio jo tonas pasikeitė.

Pasak R. Karbauskio, sprendimus dėl Vyriausybės, dėl buvimo valdančiojoje koalicijoje priiminės penktadienį posėdžiausianti valstiečių partijos taryba.

„Bet šiandien absoliuti dauguma pasisakiusių, reikėtų sakyti, kad praktiškai visi, pasisakė už tai, kad mes turime prisiimti atsakomybę, kadangi matome, kad niekas jos nesiruošia prisiimti. (....) Prezidentas ar prezidentė, kuris bus išrinktas, šnekėsis su valdančiąja dauguma, kadangi kitos, matyt, neatsiras. Kaip suprantu iš viešų komentarų, kad niekas ir nepretenduoja jos kurti. Tai tokiu atveju bus ieškoma sprendimo“, – sakė R. Karbauskis.

Politikas sakė suprantąs, kad niekas nenori imtis atsakomybės. „Visi tai sako, netgi opozicija, kad mes turime dirbti šitoje situacijoje. Turime išklausyti ir partijos tarybos nuomonės ir po to priimsime sprendimą – vienokį ar kitokį“, – sakė R. Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.