Po dūrio peiliu vairuotojui buvęs Garliavos policijos vadovas pateikė savo versiją

Buvęs policijos komisaras, Garliavos nuovados viršininkas 50 metų Sergejus Lemziakovas kelyje susikivirčijo su 27 metų vairuotoju, kurį sužalojo peiliu.

 Po dūrio peiliu vairuotojui buvęs Garliavos policijos vadovas pateikė savo versiją<br> lrytas.lt koliažas
 Po dūrio peiliu vairuotojui buvęs Garliavos policijos vadovas pateikė savo versiją<br> lrytas.lt koliažas
Kauno rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas peiliu sužalojo vairuotoją.<br>Lrytas.lt koliažas
Kauno rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas peiliu sužalojo vairuotoją.<br>Lrytas.lt koliažas
Sergejus Lemziakovas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Sergejus Lemziakovas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-05-15 08:44, atnaujinta 2019-05-15 19:39

„Tas jaunuolis puolė muštis, todėl buvau priverstas gintis. Jis išvadino mane „ožiu“, „gaidžiu“, grasino užmušti“, vardijo kažkokias pravardes“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo S.Lemziakovas, šiuo metu einantis Kauno rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pareigas.

Ginčo metu valdininkas išsitraukė peilį ir dūrė „Audi A4“ vairavusiam 27 metų vyrui į koją. Laimei, žaizda negili ir grėsmės sveikatai nekelia. Jis gydomas ambulatoriškai.

Konfliktas netikėtai įsiplieskė antradienio rytą Kaune, Raudondvario plente. Tarnybinį automobilį „Opel Mokka X“ vairavęs S.Lemziakovas pamatė pavojingai manevruojantį jonaviškį, kuris nerodydamas posūkių dideliu greičiu lakstė iš vienos eismo juostos į kitą.

Susigrūmė prie parduotuvės

„Jaunuolis pastebėjo, kaip važiuodamas iš paskos filmavau jo pažeidimus vaizdo registratoriumi. Jis ėmė mane blokuoti, pro langą rodyti vidurinį pirštą. Pristabdydavo, o kai mėgindavau pralenkti, neleisdavo“, – prisiminė Viešosios tvarkos skyriaus vadovas.

S.Lemziakovui sustojus prie parduotuvės, paskui jį atsekė ir „Audi“ vairuotojas.

Valdininkas prisistatė ir pareiškė, jog užfiksavo jo padarytus pažeidimus.

„Sukišiu tau į subinę tą registratorių“, – tokius žodžius tvirtino išgirdęs S.Lemziakovas.

Priešininkas bandė pačiupti filmavimo prietaisą, abu vyrai susigrūmė.

Grasino „padėti į vietą“

Pasak S.Lemziakovo, jaunuolis čiupo jam už atlapų, bandė smogti kumščiais.

Savigynos priemones panaudojęs buvęs komisaras parvertė vaikiną ant variklio dangčio ir perspėjo, kad liautųsi. Bet šis nenurimo: „Tau bus ragas. Būsi padėtas į vietą.“

„Audi“ vairuotojas vis vardijo kažkokių vyrų pravardes, kuriomis, matyt, siekė įbauginti varžovą.

Grumtynių metu S.Lemziakovas išsitraukė nedidelį peilį, skirtą automobilių diržams nupjauti ir kitais gelbėjimosi atvejais.

„Perspėjau jį, kad būsiu priverstas panaudoti gelbėjimosi peilį, tačiau jis nekreipė dėmesio. Padariau tai nenorėdamas, kad įvyktų muštynės su galimai sunkesniais padariniais. Žaizda – vos centimetras, jis pajėgė vaikščioti užklijavus ją pleistru“, – prisiminė buvęs pareigūnas.

Pateikė skirtingas versijas

Iš pradžių pagalbos numerį surinko S.Lemziakovas. Netrukus jo pavyzdžiu pasekė ir priešininkas.

Vyrai nupiešė visiškai skirtingą ginčo paveikslą.

Pasak jonaviškio, S.Lemziakovas jį kelyje persekiojo, o sustojus smurtavo, smogė į koją peiliu. Medikams suteikus pagalbą vyras gydosi ambulatoriškai.

Pareiškimus policijai parašė abu konflikto dalyviai, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Audi“ vairavęs vyras kreipėsi į teisėsaugą dėl sužalojimų, o S.Lemziakovas – dėl grasinimų valstybės tarnautojui, panaudojant fizinį smurtą.

Išaiškėjo, jog „Audi“ vairuotojas anksčiau buvo baustas 13 kartų administracine tvarka už greičio viršijimą, posūkių nerodymą, kitus eismo taisyklių pažeidimus.

Karjeros likimas – neaiškus

Šiuo metu S.Lemziakovas toliau eina pareigas Kauno rajono savivaldybėje – ar jis toliau vadovaus Viešosios tvarkos skyriui, paaiškės sulaukus ikiteisminio tyrimo išvadų.

Sužinoję, kad anksčiau gana aukštas pareigas policijoje ėjęs kolega panaudojo peilį, Kauno rajono savivaldybės darbuotojai neslėpė nuostabos.

„S.Lemziakovas yra ramaus būdo, nelinkęs veltis į konfliktus, nepriekaištingai atlieka savo tiesiogines pareigas. Tyrimas parodys, kas buvo konflikto kaltininkas“, – portalui lrytas.lt tvirtino Kauno rajono mero patarėjas Edmundas Mališauskas.

Prakalbo ir "Audi" vairuotojas

Publikavus buvusio Garliavos policijos nuovados viršininko S.Lemziakovo pasakojimą, redakcijai paskambino su juo kelyje susikivirčijęs „Audi“ vairuotojas. Prisistatyti nepanoręs vyras pateikė savo versiją (kalba netaisyta):

„Buvęs policininkas papasakojo tik pusę tiesos. Patys policijos tyrėjai pripažino, jog aš chuliganiškai nevairavau. Sergu sunkia liga, važiavau į gydymo įstaigą pasiimti vaistų.

„Opel Mokka“ vairuotojui pasirodė, esą aš jam „užkišau“ mašiną rikiuodamasis iš pirmos juostos į juostą. Posūkio iš tikrųjų nerodžiau, bet avarinės situacijos nesukėliau. Mano mašina galinga, aš „biški“ per pedalą ir būčiau nudūmęs. Esu tolimųjų reisų vairuotojas, turiu profesionalo teises. Lengvoji mašina man kaip „žaislas“.

Raudondvario plente sankryžoje degant šviesoforui jis privažiavo prie manęs iš paskos ir parodė, kad filmuoja vaizdo registratoriumi. Atsidariau langą ir pasakiau: „Ką tu čia tuo nori pasiekti, režisieriau? Impulsyviai sureagaves gal ir „ožy“, dar kažką jam pasakiau, jaunas žmogus juk esu.

Sankryžoje užsidegus žaliam signalui, jis tiesiai nuvažiavo. Galvojau, gal žmogus į „Maximą“ važiuoja. Galvojau, paseksiu iki „Maximos“, jei ne, apsisuksiu ir nuvažiuosiu. Būna daug tų konfliktų kelyje, bet išlipęs išsiaiškini, kaip sakoma, „petakais“ sumuši, ir viskas tvarkoje. Net nepagalvojau, kad jis išsitrauks peilį.

Žiūriu, jis sustojo. Sustojau ir aš. Jis išlipo, priėjo ir iš pradžių šnekėjo mandagiai: „Jaunuoli, esi chuliganiškas vairuotojas, viskas bus perduota policijai“. Atsakiau jam impulsyviai, ėmiau rėkti: "Ką tu čia tuo pasieksi?".

Jis norėjo nueiti, o aš: „Palauk, palauk, kur tu? Pasikalbam, išsiaškinam, parodyk tą registratorių, ar jis pas tave išvis filmuoja?“, Įkišau galvą pro dureles, jis man per barzdą stvėrė, sako, ko lendi? Sakau, ko tu nori, ką tu man padarysi?

Jis mane pastūmė, sako traukis iš iš čia. Matau, kad kažką rankoje turi, paskui man iš peilio bum. Išsigandau, pradėjau bėgti. Pradėjau rėkti, ėmiau šaukti ant jo, kad atbaidyčiau. Bandžiau stabdyti mašinas, paskui nualpau, jis mane pakėlė. Atsiguliau ant žolės.

Po dūrio pasakiau jam: „Ką tu padarei? Mas mane irgi yra vaizdo registratorius, viską nufilmavo“. Tada jis paskambino policijai, ėmė mane filmuoti telefonu. Aš irgi paskambinau.

Gulėjau ant žolės apie 15 minučių. Matau – jis žiūri į mano registratorių. Aš atsistojau, sakau ką darai „eik von“. Neleidau į mašinos vidų, susistumdėme, jis mane paguldė ant „kapoto“, asilas, ir karoče, bandė man smūgiuoti. Laikiau ranka kaklą, kad nepasmaugtų. Galvojau, negi Lietuvoje man niekas nepadės, bl...?

Išsprūdęs pradėjau bėgti link „Maximos“, o tada atvažiavo policija. Po dūrio vairuoti galiu, bet sunkiai vaikštau, iš mašinos mane iškelia tėvas. Buvau pas medicinos ekspertus. Dūrė man į viršutinę kojos dalį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.