Vytautas Bruveris. Ar Seimas moka suskaičiuoti iki trijų?

Jei kuri nors valstybės institucija nesugeba dirbti taip, kaip turėtų, yra sugalvota parlamentinė kontrolė ir tokia įstaiga kaip Seimas. Tačiau kas kontroliuoja jį patį?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-16 08:20

Toks klausimas kilo paaiškėjus, kad pagrindinė įstatymų leidybos įstaiga nesugeba šaukšto į burną įsidėti. Tiesiogine to žodžio prasme.

Vakar tautos išrinktiesiems buvo išplatintas Seimo kanceliarijos pranešimas, kad jie nebus maitinami savaitę, nes uždaroma tenykštė valgykla.

Tačiau greičiausiai politikai Seime negalės valgyti net du mėnesius – mat tik tada gali baigtis maitinimo paslaugų konkursas, kuris dar nepaskelbtas.

Kodėl nepaskelbtas iki to laiko, kai baigėsi sutartis su dabartine bendrove maitintoja „Pontem“, – paslaptis.

Seimo vicepirmininkas A.Nekrošius tikina, kad tuos du mėnesius politikus maitins kažkoks laikinasis tiekėjas, bet jis dar nesurastas.

Prezidento rinkimai ar kokios kitos valdantiesiems nelaimingos žvaigždžių konfigūracijos lėmė, kad galo su galu nesumezga ir valstietis S.Jakeliūnas.

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas paskelbė žaibiškai išsiaiškinęs, kodėl valstiečių koalicijos partneriai „socialdarbiečiai“ ne visi pakėlė rankas už nepasitikėjimą Lietuvos banko vadovu V.Vasiliausku.

Anot S.Jakeliūno, todėl, kad naujosios šio banko valdybos narės A.Kunyoshi mergautinė pavardė yra Kirkilaitė, o „socialdarbiečių“ vadovas, kaip visiems žinoma, yra G.Kirkilas.

Bet lygiai taip pat žaibiškai paaiškėjo, kad „neraliuotu Pinkertonu“ konservatorių kandidatės į prezidentus I.Šimonytės pakrikštytas S.Jakeliūnas nesugeba net pasinaudoti „Google“ sistema – A.Kunyoshi mergautinė pavardė iš tiesų yra Petravičiūtė, o G.Kirkilo duktė, vardu Diana, dirba tik banko departamento referente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.