Nuo Visagino iki Pajūrio: uostamiesčio linksmybės ir vargšo katino gelbėjimo operacija

Klaipėda

L.Prascevičiaus nuotr.  
L.Prascevičiaus nuotr.  
L.Prascevičiūtės nuotr.
L.Prascevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

May 18, 2019, 11:03 AM

Šeštadienį 12 val. miesto simbolyje burlaivyje „Meridianas“ bus pakeltos burės, paskelbsiančios navigacijos ir vasaros sezono pradžią uostamiestyje. Tradicija prieš kiekvieną naują sezoną kelti „Meridiano“ bures gyvuoja nuo 2014 m., kai Klaipėdą puošiantis laivas buvo išgelbėtas nuo sunykimo, atstatytas ir sugrąžintas miestui. Atiduodami pagarbą daugiau nei 70 metų skaičiuojančiai buvusio mokomojo burlaivio istorijai bei jo pirminei paskirčiai, kaip ir kasmet, bures kels Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos kursantai. O šios mokyklos choras renginį nuspalvins tradicinėmis jūreivių dainomis – šantėmis, kurias atlikdami vaikinai ne tik dainuoja, bet ir atkartoja darbo burlaivyje judesius. Burių kėlimo ceremonija yra vadinamosios mažosios Jūros šventės – Klaipėdos laivų parado – renginių dalis.

Ramygala

Panevėžio rajone veždamas dviračiu mažą sūnų avariją patyrė girtas vyras. Ramygaliečio dviratis buvo surūdijęs. Ratui pataikius į didesnę duobę lūžo rėmas.

Tėvas su sūnumi skaudžiai tėškėsi ant žemės.

Medikai apžiūrėjo nelaimėlius, bet jiems kaulai nebuvo lūžę.

Policija tyrimo dėl eismo įvykio nepradės, bet tėvui greičiausiai teks atsakyti už nesunkų sūnaus sužeidimą. Taip pat jam gresia bauda už girto važiavimą dviračiu.

Marijampolė

Ketvirtadienį po pietų gyvūnų globos organizacijos darbuotojai paprašė ugniagesių gelbėtojų pagalbos. Senojoje užtvankoje 10 metrų gylyje ant metalinių konstrukcijų tupėjo įkalintas katinas.

Ugniagesiai nuleido kopėčias, iškėlė gyvūną ir perdavė jį gyvūnų globėjams.

Kudirkos Naumiestis

Ketvirtadienį per pietus 78 metų Šakių rajono miestelio gyventoja iš parduotuvės grįžo į namus, krepšį pasidėjo ant žemės ir ketino atsirakinti duris.

Į kiemą staiga įbėgo pensininkei nepažįstamas paauglys, griebė krepšį, kuriame buvo produktai ir piniginė su 20 eurų, ir pabėgo.

Anykščiai

Paryčiais Smėlio gatvėje dėl sugedusios elektros instaliacijos užsiliepsnojo gyvenamasis namas. 68 metų šeimininką pažadino sūnus, išgirdęs įtartiną pokšėjimą ir pamatęs degantį stogą.

Liepsnos vyro tėvui jau buvo užkirtusios išėjimą į lauką, todėl ugniagesiai gelbėtojai pensininką iškėlė per balkoną.

Vyras buvo apžiūrėtas medikų, bet jam nieko nenutiko. Per gaisrą nudegė dalis namo stogo ir apdegė įėjimas į antrą aukštą.

Savivaldybės administracija už 19 tūkst. 999 eurus įsigijo grunto lyginimo ir priežiūros įrenginį su integruotu drėkinimu, kuris bus skirtas Niūronių hipodromui.

Perkamas įrenginys yra su 2000 litrų laistymo talpykla bei važiuokle ir lyginimo įrenginiui specialiai pritaikyta integruota laistymo sistema su kelių lygių vandens įpurškimu į gruntą tolygiai per visą plotį išdėstytais purkštukais.

Ožkabaliai

Dr.Jono Basanavičiaus gimtinėje Vilkaviškio rajone buvo iškilmingai paminėtas Lietuvos tautinio atgimimo ąžuolyno 30-metis.

1989 m. 30 hektarų plote buvo pasodinti pirmieji ąžuoliukai.

Kruopščiai prižiūrimas ąžuolynas kasmet plėtėsi. Dabar 40-yje hektarų auga 8 tūkst. ąžuolų.

Klaipėda

Tarptautinio teatro festivalio „TheAtrium“, šiemet Klaipėdoje vyksiančio jau trečią kartą, iždą 30 tūkst. eurų papildė bendrovė Birių krovinių terminalas.

Teatro vadovo Tomo Juočio teigimu, tai didžiausia rėmėjų pinigų suma per visą teatro gyvavimo istoriją.

T.Juočys ir bendrovės vadovas Vidmantas Dambrauskas pasirašė paramos sutartį, kurioje numatyta galimybė ją pratęsti dar dvejus metus. Iš viso teatrui planuojama skirti 90 tūkst. eurų. Be privačių rėmėjų pinigų didelį populiarumą jau pelnęs festivalis neišsilaikytų.

Šedbarai

Naktį į penktadienį ugniagesiai gavo pranešimą apie Kelmės rajono kaime kilusį gaisrą. Buvo pranešta apie padegtą namą, nuo kurio užsidegė ir šalia stovintis automobilis.

Gaisrą netrukus pastebėjo namo šeimininkai ir patys puolė jo malšinti. Iki atvykstant ugniagesiams gaisrą spėjo užgesinti patys gyventojai. Per gaisrą apdegė pusė kvadratinio metro namo sienos ir šalia stovinčio automobilio „KIA Sorento“ galinis buferis. Patirtus nuostolius nukentėjusieji įvertino 1500 eurų.

Pašakiai

Ketvirtadienį Radviliškio rajone nuo kelio Valatkoniai–Pociūnėliai nuskriejo ir pakelės griovyje atsidūrė automobilis „Renault Espace“. Atvykę gelbėtojai avariją patyrusio vienatūrio vairuotoją rado gulintį šalia automobilio. Sąmonės netekęs vyras buvo perduotas greitosios pagalbos medikams.

Į ligoninę nuvežtam 53 metų nukentėjusiajam buvo diagnozuotas smegenų sukrėtimas ir daugybiniai sužalojimai.

Vyras buvo paguldytas į ligoninę ir čia netrukus mirė.

Alytus

Pievoje šalia Panemunės progimnazijos aštuntokės rado bejėgiškai gulinčią stirną. Buvo iškviesti gyvūnų globos tarnybos „Nuaras“ darbuotojai. Veterinarai nustatė susidūrimo su automobiliu požymius – buvo sužalotas stuburas ir lūžusios galūnės.

Stirna buvo vežama į Kauną toliau gydyti, tačiau kelionės neatlaikė – nugaišo pakeliui.

Dzūkijos sostinės gyventojai ir miesto svečiai laisvalaikį galės leisti naujame skvere. Netoli senosios Alytaus geležinkelio stoties, šalia pėsčiųjų tako, atidarytas Saksų karių ir Lietuvos kariuomenės I pėstininkų pulko skveras.

Naujas skveras skirtas atminti 1919 metais vykusį mūšį, kurio metu susivieniję lietuvių ir Saksų kariai iš Alytaus išvijo Sovietų Rusijos Pskovo divizijos karius.

Kirkūnai

Užvakar vidurdienį Rokiškio rajone nuo kelio nulėkė per greitai automobiliu važiavęs girtas 46-erių vyras. Išsiropštęs iš aukštyn ratais apvirtusios mašinos vairuotojas pasišalino iš avarijos vietos.

Apie avariją policijai pranešė apdaužytą automobilį pastebėjęs žmogus. Policininkai surado įtariamąjį. Jam nustatytas 3,41 promilės girtumas.

Kėdainiai

Baigtas restauruoti pirmojo žuvusio Lietuvos kariuomenės savanorio Povilo Lukšio kovos ir žūties vietos paminklas. Buvo atkurtos ir ant laiptų šoninių sienelių stovėjusios vazos-taurės. Paminklas P.Lukšiui pastatytas 1928 metais pagal architekto Vytauto Žemkalnio-Lansbergio projektą. Komunistų partijos Kėdainių komiteto įsakymu 1961 metais nugriautas, o 1992-aisiais atkurtas.

Paminklo forma simbolizuoja trikampį savanorių ženklą, o trys terasos – tris tautinės vėliavos spalvas. Pati piramidė reiškia amžinybę.

Panevėžys

Pasisvečiuoti pas draugę atvyko 38 metų Kėdainių rajono gyventojas. Netrukus užsuko du 16 ir 17 metų jaunuoliai. Pastariesiems išėjus kėdainiškis pastebėjo, kad nebėra jo prieš 17 metų pagaminto „Audi“ automobilio raktelių.

Žvilgtelėjęs pro langą jis pastebėjo, kad nebėra ir mašinos.

Pavogtą mašiną vyras įvertino 3 tūkst. eurų.

Joniškėlis

Užvakar vėlų vakarą Pasvalio rajone važiuodamas užsidegė prieš 15 metų pagamintas automobilis „Saab“. Pamatęs iš po variklio dangčio virstančius dūmus vairuotojas iškvietė gaisrininkus ir bandė pats gesinti. Atvykus pagalbai variklio skyrius jau liepsnojo.

Per gaisrą išdegė variklio skyrius, apdegė priekiniai ratai, įtrūko priekinis stiklas.

„Greičiausiai elektros laidai buvo seni, todėl neatlaikę apkrovos įkaito ir ėmė kibirkščiuoti“, – spėjo ugniagesiai.

Šakiai

Prieš kelias dienas medikų pagalbos prireikė socialinių būstų daugiabutyje gyvenančiai 26 metų moteriai. Prieš vidurnaktį 22-ą savaitę kūdikio besilaukianti šakietė iškrito iš antrame aukšte esančio balkono. Nėščioji buvo neblaivi (1,86 prom.).

Moteris išvežta į ligoninę.

Ši šakietė jau turi vaiką. Girtaujančios, policijai dėl įvairių nusižengimų žinomos moters šeima įrašyta į rizikos sąrašą.

Vilainiai

Išdykaujantys vaikai Kėdainių rajone padegė netoli Vilainių kryžkelės esančiuose soduose sukrautas šiukšles ir padangas.

Greitai į įvykio vietą atskubėję gelbėtojai rado degantį šiukšlyną ir aplink jį stoviniuojančius vaikus. Jie sakė, kad išmestas padangas padegė kiti išdykaujantys vaikai, o jie iškvietė pagalbą. Ugniagesiai greitai numalšino ugnį.

Padegtos padangos išskiria juodus dūmus – kenksmingas medžiagas ir kelia pavojų žmonių sveikatai bei aplinkai.

Spurganai

Mažeikių rajone į namą išdaužus lango stiklą buvo įsibrauta užvakar ryte.

Pirminiais duomenimis, pagrobtas vienintelis daiktas – kepsnys. Daugiau daiktų nepasigesta.

Rukla

Jonavos rajono miestelyje, Rupeikio gatvės daugiabučio ketvirtame aukšte, ketvirtadienį kilo gaisras. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai siaurame kieme sunkiai laviravo galingą transportą, traukė gelbėjimo įrangą, kai paaiškėjo, kad ketvirto aukšto bute prisvilo puodas.

Šeimininkai turbūt užmigo, o dėl uždūmintos laiptinės kilo panika tarp kaimynų.

Paaiškėjo, kad bute ant viryklės prisvilo cepelinai. Žmonės nenukentėjo, tik aprūko buto sienos.

Tauragė

Paaiškėjo, kad vienoje miesto įmonių neteisėtai naudojama elektros energija. Manoma, kad dalis pavogtos elektros energijos naudota kriptovaliutai „kasti“.

Pareigūnai patalpose rado sumontuotą vadinamąją kriptovaliutų fermą.

Pirminiais duomenimis, „Energijos skirstymo operatoriui“ padaryta turtinė žala gali siekti 47 tūkst. 500 eurų. Nustatyti du įtariamieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.