E. Bėrontas bylinėjasi dėl draudimo dirbti su slapta informacija

Valstybės saugumo departamentui (VSD) pareiškus, kad Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovas Erikas Bėrontas negali dirbti su įslaptinta informacija, šis sprendimą  apskundė teismui.  

 Su E. Bėrontu BNS susiekti nepavyksta nuo praėjusios savaitės – tuomet jis buvo išvykęs į komandiruotę Rumunijoje, o pirmadienį, kaip BNS pranešė NMA atstovė Donata Macevičienė, yra paėmęs tėvadienį.  <br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Su E. Bėrontu BNS susiekti nepavyksta nuo praėjusios savaitės – tuomet jis buvo išvykęs į komandiruotę Rumunijoje, o pirmadienį, kaip BNS pranešė NMA atstovė Donata Macevičienė, yra paėmęs tėvadienį.  <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2019, 12:34 PM

„E. Bėronto skundas gautas gegužės 6 dieną“, – BNS patvirtino Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) atstovė Sigita Baltaduonė. Anot jos, teismas gegužės 10 dieną skundą priėmė nagrinėti.  

E. Bėrontas teismo taip pat prašė laikinai, kol skundas bus nagrinėjamas, leisti jam dirbti su slapta informacija, tačiau teismas jo prašymą atmetė. Šį sprendimą E. Bėrontas praėjusį penktadienį apskundė  Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT), todėl pagrindinis skundas VAAT bus nagrinėjamas, po LVAT sprendimo, teigė S. Baltaduonė. 

Su E. Bėrontu BNS susiekti nepavyksta nuo praėjusios savaitės – tuomet jis buvo išvykęs į komandiruotę Rumunijoje, o pirmadienį, kaip BNS pranešė NMA atstovė Donata Macevičienė, yra paėmęs tėvadienį.  

Žemės ūkio ministerija žada situaciją pakomentuoti vėliau pirmadienį.  

VSD atstovė spaudai Aurelija Katkuvienė BNS sakė, kad rekomendacija žemės ūkio ministrui neleisti E. Bėrontui dirbti su įslaptinta informacija pateikta balandžio 29 dieną. 

Ministras Giedrius Surplys BNS praėjusią savaitę patvirtino atsižvelgęs į VSD rekomendaciją, o sprendimą dėl E. Bėronto likimo žadėjo priimti šią savaitę.  

NMA direktorius pagal pareigybę privalo turėti leidimą dirbti ar susipažinti su slapta informacija. 

LVAT pernai rugsėjį grąžino E. Bėrontą į Europos Sąjungos paramą skirstančios agentūros vadovus, be to, jam buvo sumokėta beveik 22,3 tūkst. eurų kompensacija. 

E. Bėrontą buvo atleidęs tuometinis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas, remdamasis gauta informacija iš Specialiųjų tyrimų tarnybos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.