Parlamentarai aiškinasi, kodėl benamiui Marseliui pratęsiamas leidimas gyventi Lietuvoje

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Laurynas Kasčiūnas ir Audronius Ažubalis kreipėsi į Migracijos departamentą prie Vidaus reikalų ministerijos, prašydami paaiškinti, kokiu pagrindu įstatymų nesilaikančiam benamiui Marseliui yra vis pratęsiamas leidimas gyventi Lietuvoje.

Marselis nesijaudina, kad jo būstas bus nugriautas.<br>G.Butkienės nuotr.
Marselis nesijaudina, kad jo būstas bus nugriautas.<br>G.Butkienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2019, 11:13 AM

Parlamentarai taip pat prašo atsakyti, kokia tvarka išduodamas leidimas gyventi Lietuvoje, kaip yra reglamentuojama asmenų be pilietybės buvimo Lietuvoje tvarka.

Seimo narių duomenimis, 1986 metais į Klaipėdą iš Sankt Peterburgo (tuo metu Leningrado) po karinės tarnybos sovietų armijoje atvyko Tadžikistane gimęs Marselis.

Šis žmogus yra deklaravęs savo duomenis ir registruotas Klaipėdos m. savivaldybėje. 2018 m. Marseliui buvo pratęstas leidimas gyventi Lietuvoje iki 2023 metų.

Deja, Marselis, pasak žiniasklaidos, gyvena lengvabūdišką ir savavališką benamio gyvenimą nuo pat Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo. „Daugiau nei per trisdešimt gyvenimo metų Lietuvoje Marselis nesugebėjo išmokti lietuvių kalbos, todėl nei sezoninio, nei nuolatinio darbo Marselis jau daugelį metų neturi.

Pastaruoju metu Marselis užsiima veikla, kuri yra nelegali, trikdo visuomenės gyvenimą, teršia Klaipėdos miesto aplinką. Marselis Klaipėdoje savavališkai viešose vietose stato lūšnynus. Benamis atsisako socialinių darbuotojų pagalbos, prieglobstis nakvynės namuose jo nevilioja.

Vyras nuolat užgrobinėja valstybinę žemę ir nesilaiko įstatymo, jis taip pat grasina savivaldybės darbuotojams – terorizuoja žmones, gąsdina, kad turi ginklų ir, prireikus, gali nušauti“, – teigė L. Kasčiūnas.

Pasak A. Ažubalio, vyras niokoja ir teršia gamtą, savavališkai kerta medžius, kūrena laužus ir kelia gaisro pavojų, augina palaidus šunis, kurie kelia grėsmę praeiviams. Be to, jo savavališkai pastatytų statinių griovimas savivaldybei kainuoja nemažus pinigus.

„Marselis teigia turintis dvi seseris: vieną – Uzbekistane, kitą – Novosibirske. Todėl prašome Migracijos departamento šią informaciją patikrinti ir apsvarstyti galimybę panaikinti Marselio leidimą gyventi Lietuvoje bei suteikti galimybę išvykti iš šalies pas vieną iš seserų arba į gimtąjį Tadžikistaną“, – sako Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.