Naujas valdžios užmojis: su universiteto dėstytojais apgyvendins ir benamius

Su kariuomene rankomis sukirtusi Šiaulių valdžia ieškojo, kur iškelti į batalionui pažadėtą teritoriją patenkančius nakvynės namus. Surasta išeitis – įkelti benamius į miesto centre esantį studentų bendrabutį, kuriame gyvena ir dėstytojai.

 Pas dėstytojus įkels benamių<br> lrytas.lt koliažas
 Pas dėstytojus įkels benamių<br> lrytas.lt koliažas
Šiame bendrabutyje gyvena būstą privatizavusių universiteto dėstytojų šeimos. Netrukus gyventojų padaugės.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiame bendrabutyje gyvena būstą privatizavusių universiteto dėstytojų šeimos. Netrukus gyventojų padaugės.<br>G.Šiupario nuotr.
 Benamiai<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Benamiai<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 30, 2019, 9:40 PM

Šiaulių pakraštyje, Pakruojo gatvėje, veikiantiems nakvynės namams nelieka vietos, nes į šią teritoriją įsikels kariškiai. Savivaldybės vadovai susitarė su Krašto apsaugos ministerija, kad čia įsikurs Kunigaikščio Margirio batalionas.

Bet nakvynės namai privalo tęsti veiklą iki 2021 metų, nes jie yra gavę ES fondų paramą.

Kurį laiką ieškojusi Šiaulių valdžia jau rado vietą, kurioje ketinama apgyvendinti benamius. Tam norima pritaikyti pustuštį Šiaulių universiteto bendrabutį.

Pačiame miesto centre, Dubijos gatvėje esančiame bendrabutyje, gyvena ir dėstytojų šeimos, tad neabejojama, kad kils nemenkas pasipriešinimas.

Apie tai jau kalbėta su Šiaulių universiteto vadovais.

Pasak Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Bartulio, patalpas bendrabutyje bus siekiama perimti neatlygintinai – iškeisti į valstybei atiduodamą pastatą Pakruojo gatvėje. Turto banko atstovai patvirtino, kad toks kelias yra galimas.

Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius sakė, kad svarstyta ne viena alternatyva, bet pustuštis studentų bendrabutis pasirodė geriausia išeitis.

„Miesto centre veikia labdaros valgykla, benamiai čia praleidžia visą dieną, – aiškino vicemeras. – Svarstėme ir kitus variantus, bet visur greta daugiabučiai, nuosavi gyvenamieji namai.“

Benamių nakvynei bus pritaikyta tiktai dalis bendrabučio – juos ketinama sukelti į rūsyje esančias patalpas. Koridorinė sistema leidžia atriboti juos nuo kitų gyventojų.

Penkių aukštų bendrabutyje neužimta maždaug 3 tūkstančius kvadratinių metrų patalpų, o nakvynės namams reikia trečdaliu mažiau. Likusią pastato dalį ketinama panaudoti socialinėms reikmėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.