V. Sinkevičius apie nuo frakcijos atskilusius narius: „Mes pamiršome jų vardus ir pavardes“

Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius ketvirtadienį pareiškė, kad valdančiųjų koalicijos iširimas ir derybos dėl naujosios koalicinės sutarties yra visiškai normalus procesas, tiesiog žinia apie jį buvo pasakyta per skambiai. „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ jis pridūrė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijai (LVŽS) skilimas negresia, o visi atskilėliai esą „dažniausiai yra pasmerkti“.

Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Žinių radijas“

May 30, 2019, 8:35 AM

Socialdemokratų darbo partija (LSDDP) ir partija „Tvarka ir teisingumas“ (TT) trečiadienį pareiškė stabdantys koalicinį susitarimą su LVŽS. Teigiama, kad dabar viskas prasidės nuo balto lapo ir bus iš naujo deramasi ir dėl sąlygų, ir dėl postų.

Anot V.Sinkevičiaus, tokie politiniai procesai yra neišvengiami ir naują koalicinę sutartį pasirašyti buvo būtina.

„Nematau nieko blogo dėl to, kad mes išgirsime partnerių lūkesčius, interesus, kažkokius darbus, kuriuos jie norėtų įgyvendinti, o mums labai svarbu – ministrų kabinerui ir ministrui pirmininkui – ar turime tvirtą pasitikėjimą Seime ir ką per tuos pusantrų metų galime nuveikti“, – kalbėjo ministras.

Jo teigimu, žinia dėl koalicijos iširimo tiesiog buvo per skambiai pasakyta ir situacija vis dar išlieka tokia pati ir ministrų kabinetas dirba kaip dirbęs.

Paklaustas, ar frakcija gali skilti, V.Sinkevičius tikino taip nemanantis ir akcentavo, kad frakciją palikę nariai esą „dažniausiai yra pasmerkti“.

„Aš manau, kad visi puikiai supranta, kad frakcijos skilimas yra niekam nenaudingas ir atskilėliai dažniausiai yra pasmerkti. Mes matome, kas įvyko su tais Seimo nariais, kurie atskilo nuo mūsų frakcijos, jie buvo įdomūs tik tiek, kiek galėjo kažką suintriguoti frakcijoje.

Jiems prisijungus prie Mišrios Seimo nerių grupės, mes pamiršome jų vardus ir pavardes“, – rėžė V.Sinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.