Šiaulių valdžia atsitraukia: dėstytojams nebepirš benamių

Prieš savaitę į pačiame miesto centre, Dubijos gatvėje, esantį daugiabutį su dėstytojų šeimomis įkelti benamius planais pasidalijusi Šiaulių valdžia nėrė į krūmus.

Šiame bendrabutyje Dubijos gatvėje gyvena apie 40 šeimų. Dalis - būstą privatizavę dėstytojai. Žmonės pašiurpo, išgirdę, kad į pastatą norima įkelti per 100 Nakvynės namų gyventojų.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiame bendrabutyje Dubijos gatvėje gyvena apie 40 šeimų. Dalis - būstą privatizavę dėstytojai. Žmonės pašiurpo, išgirdę, kad į pastatą norima įkelti per 100 Nakvynės namų gyventojų.<br>G.Šiupario nuotr.
Administracijos direktorius A.Bartulis piktinosi nejautria miestiečių reakcija į žinią apie benamių kaimynystę.<br>G.Šiupario nuotr.
Administracijos direktorius A.Bartulis piktinosi nejautria miestiečių reakcija į žinią apie benamių kaimynystę.<br>G.Šiupario nuotr.
Valdžia svarstys, ar benamiams neužleisti miesto pakraštyje globos namų "Šaltinis".<br>G.Šiupario nuotr.
Valdžia svarstys, ar benamiams neužleisti miesto pakraštyje globos namų "Šaltinis".<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 4, 2019, 5:36 PM, atnaujinta Jun 4, 2019, 5:43 PM

Mat kilusi pasipriešinimo banga pasirodė pernelyg didelė, todėl nutarta apkaltinti neva ne taip žinią supratusius ir išplatinusius žurnalistus.

Pastatas kliudo kariškių įkurtuvėms

Pirmojoje spaudos konferencijoje planas į pustuštį bendrabutį perkelti Nakvynės namus buvo pristatytas kaip ilgai ieškota, bet pati geriausia išeitis.

Idėją pristatęs Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis sakė, kad pastatą miesto pakraštyje, Pakruojo gatvėje, būtina atlaisvinti, nes į šią teritoriją įsikelia kariškiai.

Pagal sutartį su Krašto apsaugos ministerija šiaurinėje miesto dalyje esančioje teritorijoje įsikurs Kunigaikščio Margirio batalionas. Beje, šioje miesto dalyje karinis miestelis buvo ir sovietmečiu.

A.Bartulis sakė, kad kariškiai į jiems skirtą teritoriją ketina investuoti 55 milijonus eurų.

Turto bankas atsakė teigiamai

Batalionui skirtoje teritorijoje atsidūrę Nakvynės namai keliems projektams yra gavę ES fondų paramą, todėl privalo dar bent dvejus metus tęsti veiklą. Priešingu atveju tektų grąžinti europinę paramą.

A.Bartulis pažymėjo, kad jau kreipėsi konsultacijos į Turto banką dėl kariškiams perleidžiamo Nakvynės namų pastato. Konsultantų buvo klausiama, ar būtų galima keisti Savivaldybės perleidžiamą nekilnojamąjį turtą į valstybei priklausantį pastatą.

„Gavome atsakymą, kad toks kelias yra galimas“, - sakė A.Bartulis, pažymėjęs, kad dar bus kreipiamasi į Šiaulių universiteto vadovybę.

Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius patvirtino, kad buvo svarstyta daug variantų, bet išrinktas geriausias. Pasak vicemero, miesto centre benamiai lankosi labdaros valgykloje, todėl nuspręsta, kad ir jiems bus patogiau.

Tiesa, D.Griškevičius išsyk prognozavo, kad bus vietos gyventojų pasipriešinimas, nes įprastai tokios kaimynystės yra kratomasi.

Valdžiai pagrasino teismais

Žinia apie valdžios vyrų rastą geriausią išeitį, pribloškė Dubijos g. esančiame bendrabutyje būstą privatizavusias šeimas. Trijuose iš penkių daugiabučio aukštų gyvena apie 40 šeimų.

Namo gyventojai piktinosi, kad valdžia apie savo užmojus net neklausė, grasino teismui apskųsti tokį sprendimą.

Supratus, kad triukšmas bus itin didelis, Šiaulių valdžia nutarė atsitraukti. Šią savaitę surengtoje spaudos konferencijoje prakalbta, kad žmones neva suklaidino žurnalistai.

A.Bartulis aiškino, kad pirmiausia norėta paklausti ŠU vadovų nuomonės, o tik po to ketinta kalbėtis su namo gyventojais. Administracijos direktorius piktinosi kilusiu triukšmu ir neigiama miestiečių reakcija, tolerancijos stoka.

Gyventojai nenurimo – bus piketas

A.Bartulis ironizavo, kad po keliasdešimt besipriešinančių žmonių būtų kiekviename mikrorajone, todėl geriausia išeitis, matyt, atidaryti rezervatą prie įrengiamų Daušiškių kapinių, kur dar yra laisvos žemės.

Administracijos direktorius sakė, jog labiausiai tikėtina, kad Nakvynės namai bus keliami į Tiesos gatvę.

Čia buvusioje Aukštabalio pradinėje mokykloje anksčiau per renovaciją buvo įsikūręs Šiaulių apygardos teismas. Dabar Savivaldybei priklausančiame pastate remontų pabaigos laukia Šiaulių globos namų padalinys „Goda“.

Paminėti ir globos namai „Šaltinis“, kuriuos planuojama sujungti su Kūdikių globos namais.

Nepaisant papildomo Šiaulių valdžios paaiškinimo, pasipiktinę Dubijos g. gyventojai ketvirtadienį prieš Tarybos posėdį rinksis į piketą prie Savivaldybės.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.