Arūnas Dumalakas. Nutemps 50 griozdų, nes daugiau nepajėgia

Kai Fabijoniškių ar Šeškinės butas devintajame aukšte tvoskia karščiu, daugiabučio kieme tiesiog pragaras, žalios žolės nelikę nė kuokšto ir nebėra net kur akis paganyti, ką valdžia gali pažadėti tokiam bėdžiui gyventojui?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2019, 7:00 AM

Taip, taip – daugiau erdvės kieme. Kieme, kur jau lydosi asfaltas, kur kaip rudenį prikritę medžių lapų ir kur automobiliai tiesiog lipa vienas ant kito.

Kad įtikėtų savivaldybe viskuo nepatenkintas, net naktį nuo karščio nepajėgiantis apsiginti vilnietis, birželis Vilniuje paskelbiamas apsivalymo mėnesiu.

Nors atrodo, kad panašios nenaudojamų automobilių akcijos vyksta kiekvienais metais, savivaldybė ją vadina precedento neturinčia. Dėl tikėjimo – tebūnie.

Iškilmingai Žvėryne nutemptas pirmasis automobilis. Valdininkai pasidžiaugė, kad nuo šiandienos ilgus metus opėjusi parkavimosi kiemuose problema pagaliau sprendžiama ir atsiras pakankamai vietų tvarkingoms transporto priemonėms.

Galbūt tai per garsiai pasakyta. Kad būtų pakankamai vietos Fabijoniškių ar Šeškinės kiemuose, reikia, kad kiekviena šeima atsisakytų bent vieno automobilio, nes jų turi bent du ar net tris.

O prisiminus pirmąjį iš Žvėryno nutemptą automobilį „Citroen“, reikia pasakyti, kad jis gyventojams ne taip jau buvo įkyrėjęs. Keista, bet jis buvo pažymėtas turtingos valstybės – Šveicarijos kodu, bet be numerio.

Labiau buvo įgrisusi Paribio gatvės įžymybė – sudegęs automobilis „Volvo“. Tegu tie patys valdininkai prisimena, kaip jie atsirašinėjo į gyventojų skundus dėl griuvenos, kokių fantazijos perlų surasdavo.

Vieną kartą jie pareikšdavo, kad automobilio savininkui bus išsiųstas raštiškas savivaldybės perspėjimas per nustatytą terminą pasirūpinti neeksploatuojama transporto priemone, nors prieš tai buvo išsiuntę tokių perspėjimų visą krūvą ir tai negelbėjo.

Kitą kartą jie aiškindavo, kad dėl automobilio „Volvo“ vykdoma administracinė teisena. Trečią kartą skundo autoriui patardavo dėl automobilio, kuris registruotas užsienyje, kreiptis į policijos komisariatą.

Savivaldybė pažadėjo išvalyti namų kiemus ir nutempti pirmuosius 50 griozdų. Automobiliai bus saugomi savivaldybei priklausančioje aikštelėje, tik tiek joje yra vietos.

Tuo metu vyks bešeimininkio turto perėmimo procedūra, kurią baigus automobiliai bus perduoti savivaldybei. Ir kiek visa tai gali užtrukti? Čia valdininkai susigėsta ir kukliai nuleidžia akis. Paaiškėja, kad iki metų.

Vadinasi, šiemet kiemuose vietų padaugės pusšimčiu. Kitąmet – vėl tiek pat. Ir taip toliau.

Valio! Kiekvienais metais savivaldybei bus progos patrimituoti apie precedento neturinčią akciją, per karščius suminkštinti vilniečių širdis. Ir taip – daug daug metų į priekį. Juk griozdų kiemuose yra tūkstančiai. Ir jų atsiranda vis daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.