Skelbs nuosprendį buvusios prokurorės R. Aliukonienės ir verslininko A. Cicėno byloje

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) ketvirtadienį skelbs nuosprendį buvusios prokurorės Ritos Aliukonienės ir verslininko Arūno Cicėno byloje dėl prekybos poveikiu.

Skelbs nuosprendį buvusios prokurorės R. Aliukonienės ir verslininko A. Cicėno byloje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skelbs nuosprendį buvusios prokurorės R. Aliukonienės ir verslininko A. Cicėno byloje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2019, 10:17 AM

Ši baudžiamoji byla susijusi su Darbo partijos neoficialios buhalterijos byla.

Bylos duomenimis, Vilniaus apygardos prokuratūroje dirbusi R. Aliukonienė 2016 metų pabaigoje, veikdama kartu su A. Cicėnu, nurodė, kad gali pasinaudoti savo pažintimi su LAT teisėju Viktoru Aiduku ir susitarė per A. Cicėną priimti ne mažiau kaip 15 tūkst. eurų dydžio kyšį.

Pinigai neva turėjo būti skirti teisėjų kolegijos pirmininkui kasacine tvarka nagrinėjamoje rezonansinėje Darbo partijos byloje. Manoma, kad dėl kyšio galėjo būti tartasi, siekiant dabar jau buvusio „darbiečio“ Vytauto Gapšio išteisinimo.

Lietuvos apeliacinis teismas praėjusių metų lapkritį R. Aliukonienę ir A. Cicėną pripažino kaltais dėl prekybos poveikiu.

Buvusiai prokurorei buvo skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiem metams. Taip pat jai uždrausta dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Taip pat buvo kvalifikuoti ir kito šios bylos nuteistojo kelių ženklinimo bendrovės „Kasandros grupė“ savininko Arūno Cicėno veiksmai.

2016 metų gruodį Aukščiausiasis Teismas pripažino, kad Darbo partija vedė neoficialią buhalteriją, ir paliko galioti Darbo partijos įkūrėjui Viktorui Uspaskichui anksčiau skirtą 6,8 tūkst. eurų baudą, V. Gapšys liko nubaustas 3,6 tūkst. eurų, o buvusi finansininkė Marina Liutkevičienė – 5,7 tūkst. eurų baudomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.