Buvęs parlamentaras E. Šablinskas sieks Seimo nario mandato

Buvęs Seimo narys, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario patirties turintis politikas, istorikas ir gidas Eduardas Šablinskas per rugsėjo 8 d. vyksiančius rinkimus Žirmūnų rinkimų apygardoje sieks parlamentaro mandato. 

 E.Šablinsko kandidatūrą iškėlė Lietuvos socialdemokratų darbo partijos Vilniaus miesto skyriaus konferencija. <br> J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
 E.Šablinsko kandidatūrą iškėlė Lietuvos socialdemokratų darbo partijos Vilniaus miesto skyriaus konferencija. <br> J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2019, 12:51 PM

Jo kandidatūrą iškėlė Lietuvos socialdemokratų darbo partijos Vilniaus miesto skyriaus konferencija. 

E. Šablinskas vaikystėje gyveno Vilniuje, Minties gatvėje, tad užaugo matydamas, kaip dygsta namai ir plečiasi Žirmūnų mikrorajonas. 

„Man artimos šios vietos, svarbios čia gyvenančiųjų bėdos ir norėtųsi prisidėti prie žirmūniškių problemų sprendimo, kiek tai priklauso nuo parlamento nario galimybių“, - sako E. Šablinskas. 

Būsimasis kandidatas į Seimą yra Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos garbės pirmininkas, daugelį metų gynęs smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų teises. 

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų (LSVP) asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė sako, kad E. Šablinsko planus kandidatuoti į Seimą teigiamai vertina smulkiojo verslo bendruomenė. 

„E. Šablinskas daugelį metų kovojo už smulkiojo ir vidutinio verslo bendruomenės interesus, už prekybininkų teises, ir manau, kad toks žmogus, turintis supratimą ir patirties, tikrai galėtų Seime nuveikti naudingų darbų. Smulkieji verslininkai ir prekybininkai gali tikėtis, kad būsimas kandidatas sieks palankios verslui aplinkos, kovos už eilinių žmonių, kurie patys susikuria darbo vietas, teises. Mūsų asociacijai nepriklauso didieji monopolininkai, o mažųjų prekybininkų balsas ne visuomet girdimas, tad tikimės, kad išrinktas į Seimą E. Šablinskas galėtų būti ta jungiamoji grandis, kuri valdžiai perduotų eilinių žmonių pasiūlymus ir nuomonę, ir į ją būtų įsiklausyta“, - sako LSVP asociacijos vadovė Z. Sorokienė. 

Vilniaus Žirmūnų gyventojai neteko savo atstovo Seime, nes čia išrinkta Seimo narė Aušra Maldeikienė tapo Europos Parlamento nare. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.