Vytautas Bruveris. Negi ministerija skiriasi nuo fermos?

Vos daugiau nei prieš metus darbą pradėjęs žemės ūkio ministras G.Surplys neslėpė, kad neturi jokios patirties toje srityje, kurią valdys. Bet buvo galima pasidžiaugti, kad jaunasis valstiečių profesionalas toks atviras.

V.Bruveris.
V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2019, 8:39 AM

O dabar jau galima pasidžiaugti, kad jis tos patirties pagaliau įgijo. Be to, moka ją pateikti taip, kaip ir dera valstietiškam profesionalui, pavyzdžiui: „Ministerija – tai ne ferma, jos per dieną neperkelsi.“

Džiugu, kad G.Surplys po metų jau atskiria ministeriją nuo fermos, tiesa, vis dėlto galima suabejoti, ar fermą įmanoma perkelti į kitą vietą per dieną.

Tačiau tokių subtilybių turbūt reikėtų teirautis paties valstiečių vado R.Karbauskio, kuris žino net tai, ką supranta, o ko nesupranta karvės.

O kokioms kiaulėms ministras mestelėjo perlą apie fermą ir ministeriją? Tai jis išrėžė atsakydamas pagrindinėms žemdirbių organizacijoms ir pačios ministerijos profsąjungai, jiems reikalaujant nedelsiant stabdyti ministerijos perkėlimą į Kauną.

Lietuvoje – sausra, Europoje – „Brexit“, treti metai derliaus ne daugiau nei katino ašarų, o ir ministerijos tuojau nebeliks. Taip dejavo žemdirbiai.

Pasak jų, jau dabar nežinia, su kuo kalbėti chaoso siaubiamoje ministerijoje, o ją perkėlus į Kauną iš jos liks tik lentelė – esą išeiti iš darbo nori per 85 proc. viso kolektyvo.

Lietuvoje – sausra, buvo šalnos, vėl bus afrikinis kiaulių maras, o čia kažkokie triukšmadariai trukdo su tokiomis smulkmenomis kaip ministerijos perkėlimas.

Ne kitaip, tik skatinami tų šešėlinių jėgų, kurioms iki skaidriojo ministro ministerija buvo tik melžiama karvė! Taip suskambėjo G.Surplio atsakymas visiems, kurie nesupranta, kuo ministerija skiriasi nuo fermos.

Kaip matyti, kol kas abi pusės sutaria tik dėl vieno dalyko: Lietuvoje – sausra. Taigi galėtų kartu sušokti tą patį senovinį pagonišką lietaus šaukimo šokį, kurį G.Surplys savo darbo pradžioje yra trypęs su ministerijos kolektyvu. Tik jau šįkart ne Vilniuje, o prie ministerijos iškabos Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.