Arūnas Dumalakas. Už Lietuvą – muilo burbulais ir kojūkais

Suvalgyti suvožtinį iš maisto vagonėlio, pasimėgauti vaikiškomis pramogomis, jei leis oras, pasivolioti ant pievelės Lukiškių aikštėje, o atėjus 21 valandai sugiedoti „Tautišką giesmę“.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2019, 7:00 AM

Taip Vilnius siūlo rytoj švęsti Valstybės dieną. Kad sostinė nemoka rengti valstybinių švenčių, aišku jau seniai, tačiau taip atmestinai parengtos programos vilniečiams ir miesto svečiams dar nebuvo.

Vilniui niekas nesiūlo Valstybės dienos pompastikos kaip Amerikoje ar Prancūzijoje, tačiau vilniečiai šią dieną įsimins nebent iš to, kad visą dieną miesto transportu galės keliauti nemokamai.

Ši Valstybės diena bus šeštadienį, daugeliui į darbą ir taip nereikia, tad ne vienas tik išėjęs į gatvę ir pamatęs valstybines vėliavas paklaus: „O kokia šiandien šventė?“ Juk šventinės nuotaikos mieste bus tik trupiniai.

Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną minėsime pikniku Lukiškių aikštėje, visai užmiršdami, kad turime paminklą karaliui Mindaugui ir Karaliaus Mindaugo tiltą. Prie jų nevyks nieko.

Atgimusi Lukiškių aikštė rytoj bus pavadinta Laisvės karalyste. Kokių smagių pramogų joje žada savivaldybė?

Pirmiausia – žaismingas sporto klubo „My Fitness“ mankštą ir akrobatinės jogos mokyklos „AcroYogaLt“ treniruotes. Palaukite, bet juk tokios mankštos kasdienės, vyksta Vingio parko pievelėje ar Bernardinų sode. Tebūnie, gal tai įžanga į Valstybės dienos šventimą.

Toliau – netradiciniai studijos „Vienaragis“ lauko žaidimai, Europos centro golfo klubo takeliai, proto mankšta su milžiniškais „Giant Chess Lithuania“ lauko šachmatais, šaudymas specialiais klubo „Lankinis“ lankais ir strėlėmis. Na, skystoka, daugybėje švenčių matyta.

Dar mažiesiems šventės dalyviams bus siūloma išbandyti jėgas pučiant įspūdingo dydžio muilo burbulus. Burbuliatorius Lukiškių aikštėje kiekvieną savaitę buvo jau ne vienus metus. Batutai ir lauko žaidimai – taip pat jokia naujiena.

Kuo Lukiškių aikštėje pasirodysiantis kojūkininkas ir žonglierius susijęs su Valstybės diena, turbūt nežino ir šventės rengėjai. Jeigu jau jomarkas, gal reikėjo pakviesti keliaujantį čigonų cirką?

Dar Lukiškių aikštėje bus vienos televizijos parengta programa, koncertuos atlikėjai. Ir, žinoma, penkiolika restoranų ant ratų, kurie siūlys gardžius patiekalus įmantriais nelietuviškais pavadinimais. Štai tokia Valstybės diena Laisvės karalyste pavadintoje pagrindinėje Vilniaus aikštėje.

Valstybės dieną vilniečiai dar kviečiami aplankyti Valdovų rūmus ir apžiūrėti nuolatines ekspozicijas, lyg tai būtų išskirtinis renginys. Galima užsukti į Valstybės pažinimo centrą ir pasinerti į interaktyvų ir kūrybišką valstybės pažinimą.

Dar galima dalyvauti jubiliejiniame, 30-ajame, bėgime ir apibėgti Žaliuosius ežerus. Kad pritemptų prie Valstybės dienos, rengėjai į bėgimą kviečia visus patriotiškai nusiteikusius entuziastus.

Pati suprasdama, kad renginių skystoka, švęsti Valstybės dienos savivaldybė kviečia ir Angelų kalvoje prie Trakų, dalyvauti minėjime prie Viešpaties Apreiškimo Švč.Mergelei Marijai bažnyčios Lentvaryje, „Tautišką giesmę“ giedoti „Akropolyje“.

Neblogai aplankyti prekybos ir pramogų centrą su savaitgaliui iš kaimo atvykusiais giminaičiais, apeiti parduotuves, užsukti į kavines, tačiau jeigu jau nemokame minėti Valstybės dienos, gal iš jos nesityčiokime?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.