NATO naikintuvai triskart kilo lydėti Rusijos orlaivių

Praėjusią savaitę oro policijos misiją atliekantys NATO naikintuvai tris kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivių.

Naikintuvai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Naikintuvai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2019, 11:05 AM

Kaip pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija, liepos 1 dieną naikintuvai lydėjo keturis orlaivius Su-24, skridusius iš Karaliaučiaus į pagrindinę Rusijos dalį.

Lėktuvai skrido be veikiančių radiolokacinių atsakiklių, skrydžio planų neturėjo, radijo ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) nepalaikė.

Liepos 3 dieną lydėtas universalus transporto orlaivis Il-76, skridęs ta pačia kryptimi. Jis skrido su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, skrydžio plano neturėjo, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Liepos 5 dieną NATO oro policijos naikintuvai atpažino šturmo orlaivį Il-20, skridusį iš pagrindinės Rusijos dalies į Karaliaučių. Orlaivis skrido be veikiančio radiolokacinio atsakiklio, skrydžio plano neturėjo, radijo ryšį su RSVC palaikė.

NATO Baltijos šalių oro policijos misija vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.