Seimo konservatoriai dėl galimo stambiųjų ūkininkų piktnaudžiavimo kreipėsi į premjerą ir G. Surplį

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Mykolas Majauskas ir Ingrida Šimonytė kreipėsi į ministrą pirmininką Saulių Skvernelį ir žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį dėl ES paramos Lietuvos žemės ūkiui.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2019, 2:50 PM

Pirmadienį portalas 15min.lt pranešė, kad Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio šeima bei susijusios įmonės galimai 25 kartus gavo ES paramą už pirmuosius deklaruotus 30 hektarų žemės.

Kreipimesi Seimo nariai klausia, ar premjerui ir žemės ūkio ministrui buvo žinoma, kad „Agrokoncernui“ ir su juo susijusioms bendrovėms bei fiziniams asmenims 25 kartus buvo skirta išmoka pirmiesiems 30 ha.

Taip pat klausiama, ar, jų nuomone, stambiausios žemės ūkio bendrovės ir su jomis susiję juridiniai ir fiziniai asmenys turėtų pasinaudoti smulkiam ir vidutiniam ūkiams skirta ES išmoka. Taip pat domimasi, kiek išmokų pirmiesiems 30 ha yra gavusios kitos stambios, valdančios daugiau nei 500 ha žemės ūkio įmonės, vertinant susijusius tiek juridinius, tiek fizinius asmenis (įskaitant visus šeimos narius).

Galų gale teiraujamasi, ar paaiškėjus, kad ES parama buvo skirta netikslingai, bus peržiūrėtos išmokų už pirmuosius hektarus skyrimo taisyklės taip, jog ja negalėtų pasinaudoti stambiausi žemvaldžiai, ar paaiškėjus, jog parama buvo skirta pažeidžiant teisės aktus, ji bus susigrąžinta ir perskirstyta smulkiems ūkiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.