R. Karbauskis viešai pasisakė apie tyrimą dėl jo ir šeimos pirktos žemės

​Generalinė prokuratūra pirmadienį paskelbė, kad valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis ir jo šeimos nariai, įsigydami žemės, nepažeidė įstatymų.

Ramūnas Karbauskis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 9, 2019, 8:07 AM, atnaujinta Jul 9, 2019, 8:31 AM

Tyrimą prokuratūra pradėjo 2018 metų pradžioje po žiniasklaidos pranešimų apie R.Karbauskio verslo ir jo šeimos narių valdomą žemę.

Antradienio rytą į šią žinią sureagavo ir pats valstiečių lyderis.

„Dvejus su puse metų esu vis kažkuo kaltinamas. Visi opozicijos inicijuoti tyrimai baigiasi taip pat – institucijos patvirtina, jog pažeidimų nepadaryta. Suprantu, jog reputaciją labai lengva sugadinti, o ją atgauti labai sunku, lygiai, kaip lengva kaltinti be priežasties, o kaltinimais neatsakingai svaidomasi iki tol, kol jie nepasitvirtina, o tyrimai tęsiasi mėnesius ir netgi metus“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašė R.Karbauskis.

Jis dėstė radęs ir pliusų po atliktų tyrimų.

„Tačiau tame yra ir vienas pliusas, kurio neįvertina kaltinimų kūrėjai – mokestiniai ir kiti tyrimai patvirtina, jog niekur nėra padaryta jokių klaidų ar pažeidimų.

Tikrintos visos su manimi susijusios įmonės, taip pat įmonės ar asmenys, kurie turėjo kažkokių veiklos sąsajų su mano inicijuotais projektais, paramos ir labdaros fondas „Švieskime vaikus“, netgi Naisių bendruomenė.

Gaila tų žmonių, kurie buvo priversti tikrinti ir tų, kurie prarado daug laiko įrodinėdami, jog dirbama skaidriai. Kaip jau daugelį kartų, taip ir dabar, pasakysiu, jog gerbiau ir gerbiu įstatymus bei jų laikiausi. Nebūčiau ėjęs į politiką, jei būtų buvę kitaip“, – rašė valstiečių lyderis.

Prokuratūros pirmadienį paskelbtame pranešime nurodė taip pat nenustačiusi, kad „Agrokoncernas“ ir su juo susiję juridiniai asmenys pažeidė šį apribojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją