R. Karbauskis įvardijo V. Bako pasitraukimo iš valstiečių priežastis

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė, kad antradienį iš LVŽS frakcijos pasitraukęs Vytautas Bakas jau ilgai simpatizavo opozicinei Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionių demokratų partija.

Ramūnas Karbauskis įvardijo priežastis, kodėl Vytautas Bakas paliko valstiečių frakciją. <br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis įvardijo priežastis, kodėl Vytautas Bakas paliko valstiečių frakciją. <br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis įvardijo priežastis, kodėl Vytautas Bakas paliko valstiečių frakciją. <br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis įvardijo priežastis, kodėl Vytautas Bakas paliko valstiečių frakciją. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 10, 2019, 8:44 AM

Jo teigimu, V.Bakas jau iš anksto buvo pasakęs, kad valstiečių frakciją paliks, jei koalicinė sutartis bus sudaryta su partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovais Seime.

„V.Bakas buvo tas žmogus, kad jei mes einam į koaliciją su „Tvarka ir teisingumu“, jis iš valstiečių frakcijos išeis. Jis sakė, kad tai buvo jo raudona linija, visi tai žinojome. Kai sudarėme koaliciją, jis padarė tai, ką žadėjo“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Jis tvirtino, kad V.Bakas norėjo kitokio Vyriausybės darbo.

„Jis norėjo, kad būtų mažumos Vyriausybė, kurią remtų konservatoriai. Tai paaiškina ir tokį aktyvų konservatorių įsijungimą į jo gynimą. Mums nekelia jokio klausimo, kad tai yra ilgalaikiai bendravimai“ , – Žinių radijo eteryje kalbėjo valstiečių lyderis.

Jis prisiminė, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atliktas politinės korupcijos tyrimas ir jo išvados aplenkė konservatorius.

„Tame tyrime išnyko viena iš pozicinių didžiųjų partijų, tiesiog neliko. Nes buvo prie vieno stalo sėdima rašant išvadas, su jų atstovais. Mūsų partijos nariai tą klausimą pastoviai kėlė, jo klausė, kodėl vienus bando ištempti, o dar sako, kad tyrimas yra objektyvus. Šita didžioji opozicinė partija visada jam buvo miela“, – V.Bako situaciją komentavo valstiečių lyderis.

„Klausimas yra, ar jis atsidurs, ten kur ir turės atsirasti“, – apie buvusio frakcijos kolegos ateitį kalbėjo R.Karbauskis.

Valstiečių lyderis dar kartą pakomentavo ir daug sąmyšio sukėlusią istoriją dėl Seimo pirmininko posto. Kuris, pagal koalicinę sutartį turi atitekti Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovams Seime.

V.Bakas antradienį pats nekomentavo savo pasitraukimo motyvų, tai jis padarys trečiadienio spaudos konferencijos metu. Ji rengiama 12.30 val. 

„Buka viešųjų ryšių akcija“

R.Karbauskis teigė, kad Seimo pirmininko postas derybose buvo aukojamas ir pačių valstiečių padėtas ant stalo, siekiant išsaugoti stabilią įtaką ir darbą Vyriausybėje.

„Tai yra mūsų frakcijos sprendimas, bet ne mano asmeniškai, bet visos frakcijos. Mes balsavome, absoliuti dauguma, išskyrus kelis žmones Seime, subalsavo balsavime, kad mes atsisakome Seimo pirmininko pozicijos, vardan išsaugojimo kuo stipresnių pozicijų Vyriausybėje“, – teigė valstiečių lyderis.

„Mus labai stebino ir iki šiol stebina kaip suvedama į mane asmeniškai , o ne bandoma pripažinti. Seimo pirmininkas puikiai žino, kad buvo balsuojama. O LSDDP atstovai yra teisūs, mes patys derybų metu padėjome ant stalo šitą, kad Seimo primininko postas yra jūsų, bet gausite mažiau ministrų“, – derybų detalės prisiminė valstiečių lyderis.

V.Pranckiečio teiginius jis pavadino „buka viešųjų ryšių akcija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.