Byla dėl žalos „Kardiolitoje“ mirusio vyro artimiesiems grąžinta į Apeliacinį teismą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) ketvirtadienį klausimą dėl turtinės žalos priteisimo per operaciją mirusio vyro artimiesiems grąžino nagrinėti Apeliaciniam teismui.

Teisingumo deivė Temidė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teisingumo deivė Temidė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2019, 12:01 PM

„Nutartis panaikinta iš dalies ir ji perduota nagrinėti apeliacinės instancijos teismui“, – BNS pranešė LAT atstovė Dovilė Bružaitė.

Šioje byloje mirusio vyro artimieji kreipėsi į „Kardiolitos“ klinikas prašydami priteisti jiems turtinę ir neturtinę žalą.

LAT paliko žmonai ir dviems dukterims priteistą neturtinę žalą – po 30 tūkst. eurų, bet Apeliaciniam teismui pavedė nustatyti kokia turtinė žala turi būti priteista.

Šių metų balandžio mėnesį LAT chirurgą urologą Mindaugą Žiuką pripažino kaltu dėl paciento mirties.

Tada teismas nusprendė, kad chirurgas operuodamas klinikoje „Kardiolita“, netinkamai atliko chirurginę intervenciją – pažeidė kraujagyslę, dėl to išsivystė ūminis vidinis kraujavimas ir pacientas mirė.

M. Žiukui buvo skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant tokiam pačiam laikotarpiui. Taip pat chirurgas įpareigotas į Nukentėjusių nuo nusikalstamų veikų asmenų fondą sumokėti 941 eurą.

Dviejų vaikų tėvas, 33 metų Marius V. mirė privačioje sostinės klinikoje 2013 metais, po operacijos, išsivysčius stipriam kraujavimui, pacientas neteko apie keturių litrų kraujo.

M. Žiukas šiuo metu gydytoju dirba užsienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.