Paaiškino, kaip atrinko pakviestuosius į G. Nausėdos inauguracijos vakarinį priėmimą

Penktadienį Vilniuje planuojami iškilmingi išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos ceremonijos renginiai. Žmonės iš visų Lietuvos kampelių kviečiami renginius stebėti net ir bibliotekose. Tačiau socialinėse erdvėse kilo šurmulio dėl to, kas buvo pakviesti, o kas nebuvo pakviesti į vakarinį priėmimą Prezidentūros kieme.

Penktadienį vyks išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracija. <br>D.Umbraso nuotr.
Penktadienį vyks išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracija. <br>D.Umbraso nuotr.
Penktadienį vyks išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracija. <br>T.Bauro nuotr.
Penktadienį vyks išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracija. <br>T.Bauro nuotr.
Aistis Zabarauskas ir Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Aistis Zabarauskas ir Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 11, 2019, 12:47 PM, atnaujinta Jul 11, 2019, 12:58 PM

Naujienų portalo alfa.lt tiesioginėje laidoje G.Nausėdos komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas atskleidė, kaip buvo kuriamas 2 tūkst. žmonių svečių sąrašas.

„Šito susitikimo su visuomenės grupėmis susitikimo tikslas yra ne puotauti, o pabendrauti. Tai bus vakarinis priėmimas, pagal vakarinio priėmimo formatą. Prezidentas ir pirmoji ponia norėjo parodyti dėmesį tiems žmonės, kurie stokojo to dėmesio iki šiol – dėl objektyvių priežasčių. Pagal tai, kokio susidomėjimo sulaukė vakarinis priėmimas, galiu patvirtinti, kad dėmesio deficitas (toms grupėms, aut. p.) buvo didelis. Bet pirminė intencija buvo pakviesti kultūros, mokslo, švietimo žmones. Ir parodyti dėmesį jiems“, – kalbėjo A.Zabarauskas.

Jis teigė, kad sudaryti bendrą svečių sąrašą buvo sunku.

„Žinoma, tų žmonių yra gerokai daugiau, nei 2 tūkstančiai. Todėl mes turėjome atsirinkti, daryti sunkius sprendimus. Ribojantys veiksniai – erdvė, ir tai, kad priėmimas yra vienas, ne keli. Mes negalėjome sugrupuoti visuomenės grupes, mes turėjome į vieną pakviesti atstovus. Tai reikėjo priimti sunkius sprendimus“, – alfa.lt tiesioginėje laidoje kalbėjo G.Nausėdos atstovas komunikacijai.

Jis atviravo, kad asmenys, kurie sudarė svečių sąrašą, rėmėsi tiek pajautimu, tiek sveiku protu.

„Čia ir prasideda sunkumas, nes objektyvių kriterijų (atrankai, aut. p.) nėra. Knygos, kurią atsiversti, kur surašyti principai, nėra. Apie protokolą daug, bet gyvenimo nesuprotoklinsi, kad viskas būtų pagal raidę, kad visi buvo patenkinti. Grupė žmonių, kurie atrinkinėjo pavardes, jie rėmėsi pajautimu, sveiku protu tam momentui“, – sakė A.Zabarauskas.

„Mes žinojome, kad tai gali sukelti nepasitenkinimo ir nuoskaudų. Mes supratome, kad tą karštį mes turėjome priimti. Daugumai geri nebūsi“, – tvirtino jis.

A.Zabarauskas pabrėžė, kad šis priėmimo renginys tėra tik pradžia, laiko susitikti su visuomenės grupėmis tikrai bus.

Komunikacijos atstovas teigė, kad svečių sąrašas buvo sudaromas pagal atstovavimo principą.

 

„Tas dėmuo, kad žmonės yra nusipelnę, yra svarbus kriterijus, kviečiant į vakarinį priėmimą. Bet net būti nusipelniusiu ir pripažintu, tai dar nėra tas svoris, kuris nusveria, ar jis bus kviečiamas, ar ne. Jei žiūrėtume pagal subjektyvumo kriterijus, bet kuris dorai dirbantis pilietis Lietuvoje, jau yra valstybei nusipelnęs žmogus. Ar signatarai už juos labiau nusipelnę ar ne, man spręsti dabar sunku. Mes neėmėme visuomenės grupių pagal sąrašus, nesakėme, kad turime pakviesti visus merus, Seimo narius, signatarus. Nes laikėmės atstovavimo principo“, – sakė A.Zabarauskas.

Jis patvirtino, kad po to, kai viešojoje erdvėje signatarai pasiskundė, kad pakviesti buvo ne visi, tai buvo padaryta.

„Taip, mes pakvietėme visus signatarus“, – patvirtino A.Zabarauskas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos renginiai vyks penktadienį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.