Arvydas Lekavičius. Agentai jaukinasi paslydusius teisėjus

Sovietmečiu už „Amerikos balso“ klausymą ar „Katalikų bažnyčios kronikos“ skaitymą galėdavai sėsti už grotų. Arba ne, jei sutikdavai truputėlį padėti KGB.

Arvydas Lekavičius, žurnalistas<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius, žurnalistas<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2019, 6:33 AM

Jums tik vaidenasi, kad tokie laikai seniai baigėsi. Prasikaltusius ir „pakabintus už kankolų“ veikėjus mėgsta ir mūsų specialiosios tarnybos. Ypač kai tie nusidėjėliai dėvi teisėjų mantijas.

Antai vienas gydytojas, teisiamas už chuliganizmą, atvyko pasiimti nuosprendžio ir žiūri – ogi jame teisėjo, kurio net nebuvo kolegijoje, parašas. Medikas iškart nuvyko į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) – žiūrėkite, kaip dokumentai klastojami!

Bet STT nusprendė, kad niekas čia nieko blogo tyčia nedarė, tiesiog įsivėlė žmogiška klaida.

Matyt, mūsų teismuose konvejeris sukasi tokiu greičiu, kad niekas netgi nebesusigaudo, kokias bylas nagrinėja, o tik dėlioja parašus kolegų paprašyti. O gal vis dėlto pačiai STT naudinga nesiimti jokių sankcijų prieš tokius teisėjus?

Juk ši tarnyba garsėja ne tiktai demonstratyviais kaukėtų agentų spektakliais, bet ir galybe prapiltų teismuose bylų. O dabar štai neva atleidi vienam ar kitam teisėjui jo nuodėmes, nors iš tiesų juos „pakabini už kankolų“, kad atėjus metui žinotų, kieno naudai priimti sprendimą.

Ir garsiojoje teisėjų byloje, kuri kada nors irgi atsidurs teisme, gali būti kur kas daugiau įtariamųjų, nei yra dabar. Arba ne, jeigu jie sutiks truputį padėti STT.

Kalbama, kad vien Apeliaciniame teisme yra penki teisėjai, kurie buvo apklausti kaip specialieji liudytojai. Taps ar netaps jie įtariamaisiais, galbūt priklausys ir nuo tos pagalbos.

Štai Aukščiausiajame teisme dirbančiai A.Kartanienei tokių rūpesčių jau kilo, kai į jos rankas pateko STT byla dėl Klaipėdos jūrų uosto vieno vadovų G.Zumaro kyšininkavimo. Teisėja, kurios sūnui pareikšti įtarimai, kreipėsi į prokuratūrą išaiškinimo, ar jai galima nagrinėti šią bylą. Prokurorai leidimą jai davė. Vėl kyla įvairių minčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.