Arvydas Lekavičius. Absurdiškos dovanos nešamos toliau

Perfrazuojant garsų posakį „karalius mirė tegyvuoja karalius“ būtų galima pasakyti: prezidentė išėjo, tačiau norinčių įteikti jai dovanų nemažėja.

Arvydas Lekavičius. <br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius. <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2019, 8:10 AM

Atrodė, kad paskutinė dovana šalies vadovei buvo įteikta paskutinę jos kadencijos dieną – liepos 12-ąją, kai septyni Aukščiausiojo teismo teisėjai paskelbė, kad Vijūnėlės dvaru vadinamą pastatą Druskininkuose būtina griauti.

Šios žinios D.Grybauskaitė laukė trejus metus. 2016-aisiais savo metiniame pranešime pareiškusi, jog Vijūnėlės dvaras – pavyzdys, kad dalyti „zadanijas“ telefonu galima net teisėjams ar redaktoriams, ji toliau stebėjo, kaip sukasi tie, kurie už savo uolų darbą tikėjosi paaukštinimų ir medalių.

Dabar į dovanotojų eilę atsistojo teisėjai ir prokurorai, toliau vykdydami tai, kas buvo nurodyta iš S.Daukanto aikštės rūmų – Generalinė prokuratūra, veikdama su Vilniaus savivaldybės administracija, bando prisiteisti tariamą 20 mln. eurų žalą iš įmonės „City Service“, nors niekas, net ir teismo paskirta ekonominė ekspertizė, neįrodė, kad tokia žala iš viso buvo.

Matydama šios situacijos absurdiškumą Vilniaus savivaldybė jau norėtų atsisakyti nerealaus ieškinio, sudaryti taikos sutartį sutiktų net ir prokuroras, tačiau to daryti neleidžiama, nes jo vadovai greičiausiai yra įsipareigoję vykdyti nurodymus, gautus iš ankstesnės Prezidentūros.

Pagal dar anksčiau gautus nurodymus, atrodo, šoka ir mįslingai žaibiškai Vilniaus apygardos teismo vadove tapusi L.Braždienė. Jos nurodymu iškelta byla „City Service“ advokatui, kuris išdrįso pareikšti nušalinimą teismui, kuris galbūt vykdo politinius užsakymus.

Tokio akibrokšto advokatui, kuris turi teisę reikšti nušalinimą, dar nėra buvę Lietuvoje ir, ko gero, jokioje kitoje civilizuotoje šalyje.

Atmesti absurdišką 20 mln. ieškinį, atrodo, buvo nusiteikusi ir bylą nagrinėjusi teisėja, tačiau ji staiga buvo perkelta į kitą darbą, o jos vietą užėmė ta, kuri greičiausiai gali padaryti taip, kaip bus liepta.

Taigi lieka laukti, ar sulauksime dar vienos sveiku protu nesuvokiamos dovanos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.