Vytautas Bruveris. Profesorius išaugo iki moterų mokytojo

Kodėl aukščiausiuose valdžios postuose vis dar mažoka moterų, o Vyriausybėje nėra nė vienos ir greičiausiai nebus?

V.Bruveris.
V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2019, 6:09 AM

Vis dar vienas iš trijų aukščiausių pareigūnų V.Pranckietis Žinių radijui pateikė savo atsakymo versiją: „Reikia, kad ne tik mes ieškotume, bet ir moterys stengtųsi, eitų į tuos postus, kad jos rodytų iniciatyvą, tada jos galbūt atsirastų.“

Seimo pirmininkas taip pat pabrėžė, jog partijos renkasi, ką į tuos postus deleguoti pirmiausia ne pagal lytį, o pagal kompetenciją. Suprask, jei į priekį suskumba išsiveržti vien kompetentingi vyrai, moterys taip ir lieka virtuvėje prie puodų.

Prie kokios nors maksimaliai apsinuoginusios moters nuotraukos žiniasklaidos pramogų skyreliuose dažniausiai parašoma „nepaliko vietos fantazijai“. O štai V.Pranckietis paliko labai daug vietos fantazijoms, kaip turėtų atrodyti moterų „iniciatyvos“.

Gal, tarkime, turėtų būti kažkokios moterų eitynės po savo partijos vedlių langais? Tik kaip jos turėtų būti apsirengusios – palikti vietos fantazijai ar ne?

Tačiau įdomiausiai dabartiniai V.Pranckiečio išvedžiojimai skamba prisiminus ankstesnius jo pareiškimus. Pavyzdžiui, paatviravimus, kuriais politikos naujokas su tauta dalijosi iš karto po to, kai buvo išrinktas Seimo pirmininku.

„Reikėjo žmogaus, kuris imtųsi šių pareigų. Kadangi mane pakvietė rinkimus laimėjusi partija, su kuria ir aš laimėjau rinkimus, ilgai ir sunkiai svarstęs buvau priverstas imtis pareigų“, – tokiu asmeniniu aktyvumu tuo metu LRT tryško V.Pranckietis.

O ką jis manė apie savo kompetenciją? „Gal būtų per drąsu sakyti, kad jaučiuosi vertas. Galbūt kada nors būsiu vertas“, – porino agronomijos profesorius.

Kaip matyti, jis dabar tikrai jaučiasi vertas to posto, nes netgi gali patarimus moterims žarstyti, kaip į jį pakliūti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.