Dar teks palaukti: Lietuvos kandidatas į Europos Komisiją lieka paslaptimi

Nors buvo tikimasi, kad trečiadienį Vyriausybė įvardins Lietuvos kandidatą į Europos Komisiją, tai nebuvo padaryta. Premjeras Saulius Skvernelis po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė, kad sutarimo dar nėra.

Premjeras Saulius Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 31, 2019, 3:21 PM, atnaujinta Jul 31, 2019, 4:07 PM

„Man atrodo tokio klausimo šiandien darbotvarkėje nebuvo, dar nėra sprendimų, kada bus sprendimai, bus ir Vyriausybės teikimai“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras.

„Noriu teikti tokį kandidatą, kad jis kompromisą tarp Vyriausybės, Seimo ir prezidento atitiktų, ir kad jis būtų tinkama kandidatūra ir Briuseliui“, – trečiadienį žurnalistams kalbėjo premjeras.

Jis sutiko, kad vis dar yra galimybė, kad kandidatu į eurokomisarus gali būti siūloma ir moteris. Ir, anot premjero, net ne viena. Tiek iš valdančiosios daugumos, tiek ir iš opozicijos. 

„Lietuva turi kandidates ir kandidatus, ir mes turime prisidėti prie šių (lyčių lygybės) sprendimų, bet tai neturi būti tik Lietuvos problema“, – žurnalistams trečiadienį Vyriausybėje sakė ministras pirmininkas.

Taip premjeras kalbėjo valdančiųjų „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui pareiškus, kad Lietuva nesvarsto deleguoti moters.

R. Karbauskis tvirtino, kad Lietuva neturi būti šalis, kuri privalo išspręsti vyrų ir moterų Europos Komisijoje klausimą, o šaliai reikia politiko, kuris geriausiai jai atstovautų.

S. Skvernelis pabrėžė, kad Europos Komisijos narys pirmiausia atstovauja pačiai komisijai ir Europos Sąjungai, o ne Lietuvai.

Kaip skelbia BNS, apie šį klausimą premjeras Saulius Skvernelis trečiadienio ryte vykusio susitikimo metu kalbėjosi ir su prezidentu Gitanu Nausėda.

„Valstiečiai“ prieš savaitę pasiūlė teikti ekonomikos ir inovacijų ministrą Virginijų Sinkevičių, bet opozicija teigia, kad jis nėra pakankamai patyręs ir negautų reikšmingo portfelio. Premjeras savo favorito nėra įvardijęs.

Nauja Europos Komisija formuojama po gegužę vykusių Europos Parlamento rinkimų, jai vadovaus buvusi Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.