Zuokų namuose aptikus kūrinius – R. Šimašiaus sprendimas atleisti J. Meko vizualiųjų menų centro direktorių

Vilniaus meras Remigijus Šimašius trečiadienį nusprendė atleisti iš pareigų viešosios įstaigos „Jono Meko vizualiųjų menų centras“ direktorių Gintarą Sodeiką.

 A.Zuoko namuose aptikus J.Meko kūrinių R.Šimašius atleido J.Meko vizualiųjų menų centro direktorių.<br> lrytas.lt montažas.
 A.Zuoko namuose aptikus J.Meko kūrinių R.Šimašius atleido J.Meko vizualiųjų menų centro direktorių.<br> lrytas.lt montažas.
J.Mekas.<br>T.Bauro nuotr.
J.Mekas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Sigita Zumerytė, ELTA

Jul 31, 2019, 2:42 PM, atnaujinta Jul 31, 2019, 4:22 PM

Toks sprendimas priimtas po to, kai žiniasklaidoje pasirodė informacija, esą dalis privačios J. Meko kolekcijos aptikta privačiuose namuose Užupyje.

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia esanti pasirengusi tarpininkauti, nustatant šios kolekcijos vertę ir sprendžiant dėl tolesnio šios kolekcijos likimo.

LRT.lt paskelbė, kad su buvusiu Vilniaus miesto meru Artūru Zuoku besiskirianti Agnė Zuokienė šeimos namuose netikėtai rado „lobį“, tai yra galimai menininko J. Meko meno kūrinius.

Šiuos radinius trečiadienį iš Zuokų namų Užupyje išsivežė Vilniaus miesto savivaldybės atstovai.

Kaip LRT.lt pasakojo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis, A. Zuokienė kreipėsi į savivaldybę dėl rastų galimai meno kūrinių ir šį faktą užfiksavusi su antstoliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.