Arūnas Dumalakas. Direktorius dar nepriaugo iki pomidorų

Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus P.Poderskio veikla nė iš tolo neprimena Vokietijos kanclerės A.Merkel žingsnių. Nepanašus P.Poderskis ir į Olandijos karalių Willemą Alexanderį. Nieko bendra tarp mūsiškio valdininko ir buvusios JAV pirmosios ponios bei valstybės sekretorės H.Clinton.

Arūnas Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2019, 6:55 AM

Tai kodėl 29-erių P.Poderskį reikėtų minėti greta pasaulyje garsių asmenų? Ogi dėl pomidorų.

Prieš porą metų Vokietijos Heidelbergo mieste, kur A.Merkel kalbėjo rinkimų kampanijos metu, kažkas link scenos paleido du pomidorus, o keli lašai užtiško ant kanclerės šlaunies, kliuvo ir renginio vedėjai. A.Merkel reagavo ramiai: padavė vedėjai nosinę.

O anksčiau Rusijos sostinėje Maskvoje opozicijos aktyvisto paleistas pomidoras skriejo link su vizitu atvykusio Olandijos karaliaus Willemo Alexanderio.

Taip opozicija protestavo dėl vieno savo nario, kuris nusižudė negavęs prieglobsčio Olandijoje. Pomidoras nukrito ant žemės nepasiekęs nei karaliaus, nei karalienės Maximos.

O Egipte protestuotojai pomidorus svaidė į JAV valstybės sekretoriaus pareigas ėjusios H.Clinton kortežą. Protestuotojai skandavo: „Monica, Monica!“ Tai buvo užuomina apie H.Clinton vyro buvusio JAV prezidento B.Clintono nesantuokinį romaną. Pomidorai kortežo nepasiekė.

Pernai įkliuvęs į darbą iš Kauno į Vilnių vykstantis tarnybiniu automobiliu P.Poderskis pats įsigeidė, kad jį vilniečiai apmėtytų pomidorais. Vienintelė sąlyga buvo nepalankios tyrimą pradėjusios Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvados.

Etikos sargai P.Poderskio nepaglostė, o prieš tai direktorius paskelbė vieną per kino juostos filmavimą darytą sostinės Rotušės aikštės nuotrauką, kurioje buvo ešafotas. Esą ant jo užlips, kad vilniečiai galėtų valdininką apmėtyti pomidorais.

VTEK išvadas paskelbė dar liepos pradžioje, bet P.Poderskis ant ešafoto neužlipo, užtat spėjo apsijuokti dėl skandalo, kai iš Zuokų namų išvežė turtą, o po to buvo priverstas jį sugrąžinti ir net viešai atsiprašyti.

Direktorius apie pomidorus šįkart nekalbėjo. O be reikalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.